A Budapest Környéki Törvényszék megszüntette a korábban szegény sorsú gyermekekkel ketrecharcokat szervező Mix Martial Art Kevert Harcművészeti Országos Szövetséget (MMA) - közölte az ügyben feljelentést tevő Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke.

A Blikk még 2014. június 10-én számolt be arról, hogy szegény sorsú tizenéves gyerekeket "verekedtetnek egymással" az egyik legkeményebb küzdősportban, az MMA-ban, fejvédő nélkül, felnőtt szabályok szerint, és a legutóbbi ketrecharcban három gyerekhez is mentőt kellett hívni súlyos sérülésük miatt.

Az ügyben Rétvári Bence feljelentést tett. A kereszténydemokrata politikus az MTI-nek elmondta: a Budapest Környéki Törvényszék közelmúltban jogerőre emelkedett ítéletével - az ügyészi keresetben indítványozottakkal egyezően - megállapította az egyesület megszűnését.  

Rétvári Bence kiemelte: azért tett korábban feljelentést, mert tűrhetetlennek tartja, hogy valakik gyerekek egészségét veszélyeztetve szerezzenek anyagi hasznot.

A szervezet megszűnésével a gyermekek kihasználásának egy formája is jó eséllyel megszűnik Magyarországon. A gyermekeket védő jogszabályok ma már nyújtanak akkora védelmet, hogy meg lehessen szüntetni ilyen törvénysértő szervezeteket. Az eredményhez az ügyészség alapos munkájára is szükség volt - jegyezte meg. KDNP alelnöke kiemelte: arra fognak törekedni a jövőben is, hogy a gyermekek biztonságban nőhessenek fel.

(mti)

Fotó: Europress

Daily pr%c3%b3ba

Fazekas Mihály

Történelem - magyar szakos tanárnak tanulok, és már középiskola óta foglalkozom a médiával. Kipróbáltam már magam rádióban, filmek vágásában, vagy fotók szerkesztésében, és az újságírás sem állt tőlem soha messze. Legszívesebben aktuálpolitikai, kulturális és számítógépvilág, tech témákban írok.