Sadiq Khan, London polgármestere számolt be a környezetvédelmi intézkedésről.

A két évig tartó program során nagyjából 186 milliárd forint értékben fognak arra költeni, hogy kivonják a londoni forgalomból azokat a dízeles járműveket, amelyeknek ez leginkább köszönhető. Ezen a télen amúgy is komoly problémákat okozott a szmog Európa szerte, így várható volt, hogy a nagyvárosok komolyabb intézkedéseket fognak végrehajtani.

Míg Budapest arra sem volt képes, hogy ingyenessé tegye pár napra tömegközlekedést, több más európai város is nagyszabású tervekkel készül a jövőre. Mint ahogy Szegeden is sikerült egy hétre teljesen ingyenessé tenni a tömegközlekedést, a skandináv nagyvárosok is ezen dolgoznak már évek óta. Ugyan a Szegeden tapasztalható szmog se nem London-típusú, se nem Los Angeles-típusú volt, a probléma sokáig fennállt és komoly légzőszervi panaszokat is okozott.A program során elsősorban tervben van a fentebb említett járművek kivonása, ezen kívül pedig még az is a cél, hogy London lakói egészségesebb környezetben éljenek. A program példátlanul nagyszabású, így talán a londoniak fellélegezhetnek...

Képforrás

Képforrás


Ambrus

Czeglédi Ambrus Máté

Czeglédi Ambrus Máté vagyok, jelenleg az SZTE TTIK Környezettudományi mester szakos hallgatója. Mindig is érdekelt a sajtó világa, így már egyetemi éveim alatt kipróbálhattam magam karom hivatalos lapjánál, mint cikkíró, később pedig főszerkesztőként. A médiával jelenleg csak hobbiként foglalkozok, de az írásban mindig is örömömet leltem, így kapva-kaptam a lehetőségért, hogy a DailySzeged szerkesztőségébe kerülhessek. Remélem, hogy sokáig a DailySzeged csapatához tartozhatok majd, és cikkeimmel kiegészíthetem a DailySzeged palettáját valami újjal.