A republikánus elnökjelölt, Donald Trump hétfői közleményében (és televíziós interjújában is) a Clinton Alapítvány azonnali bezárására, valamint az egyes adományok visszaadására szólította fel az érdekelteket – írja az MTI.


A republikánus elnökjelölt hétfőn először közleményben szólította fel az érdekelteket a Clinton Alapítvány bezárására, majd a Fox televíziónak adott interjújában is megismételte, hogy szerinte azonnal be kellene zárni az alapítványt, az így szerzett pénzt pedig vissza kellene küldeni azoknak az országoknak, amelyektől „nem volna szabad elfogadni”.


Közleményében Donald Trump leszögezi, hogy „Clintonék évtizedeken keresztül bennfentesként a saját zsebüket bélelték, és az adományozókkal törődtek, nem pedig az amerikai néppel. Most már világos, hogy a Clinton Alapítvány a politika történetének legkorruptabb vállalkozása. Amit a tisztességtelen Hillary külügyminisztersége idején csináltak, akkor is helytelen volt és most is helytelen. Ezt azonnal meg kell szüntetni”.     


A közlemény kiadása után Trump a Fox televízióban hozzátette, hogy szerinte az adományokat vissza kellene küldeni azoknak az országoknak, amelyektől egyébként nem is kellett volna elfogadni. Trump szerint ezek az országok befolyásolták Hillary Clinton döntéseit, és vannak köztük olyanok is, amelyek hátrányosan megkülönböztetik a nőket és a homoszexuálisokat.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Clintonék visszaküldik-e a pénzt, Trump így válaszolt: „megteszik-e vagy sem, ők nagyon pénzsóvár emberek, így valószínűleg nem fogják visszaküldeni. Pedig ennek meg kell történnie”. 


Amióta kiderült, hogy Hillary Clinton versenybe száll az elnökségért, a Clinton Alapítvány a kérdések és a támadások kereszttüzébe került, elsősorban a pénzgyűjtés módja, valamint az adományozók kilétét illetően. Legutóbb például Rudy Giuliani, New York város volt polgármestere és Trump szoros szövetségese támadta az alapítványt, amikor a Fox televízióban azzal hozakodott elő, hogy az alapítvány egy "panamázó vállalkozás" és bűnvádi eljárás alá kellene azt vonni. 


Trump hétfő délelőtti közleményére és interjújára délután a Clinton-kampány is válaszolt: John Podesta kampányfőnök szintén közleményt adott ki, amelyben emlékeztetett arra, hogy Clintonék már a múlt héten nyilvánosságra hozták, hogy amennyiben Hillary Clinton lesz az Egyesült Államok következő elnöke, akkor az alapítvány többé nem fogad el külföldiektől és nagyvállalatoktól adományokat.


Kép: conservativerefocus.com


R%c3%b3zsa2

Seres Rózsa

Mindig is érdekelt a média világa, a középiskola befejezését követően pedig a televíziózás világában is kipróbálhattam magam. Szerkesztő-riporterként leginkább a kulturális témák érdekeltek; miután pedig a bölcsészkarra kerültem, az egyetemi rádió újraindításából is kivettem a részem. Úgy gondolom, hogy a mai világban fontos, hogy a dolgok valódi arcát mutassuk, és törekedni fogok arra, hogy az olvasók továbbra is megbízható forrásként tekintsenek az oldalra.