Akkumulátoros porszívó, vödör, mosóháló, gőzkefe - a Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk

A ragyogó tisztaság valakinek alapállapot, míg másoknak inkább nyűg az elérése…
Akkumulátoros porszívó, vödör, mosóháló, gőzkefe - a Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk

Akármelyik csoportba is tartozzunk, egy dolog biztos – ha egyszerűbbé és kényelmesebbé tehető a takarítás és a rendszerezés, akkor biztosan kapva kapunk a lehetőségen! Nem számít, hogy csak a tökéletes porszívó hiányzik-e vagy több apróságra is szükségünk lenne: a Tchibo webáruház heti ajánlatában biztosan megtaláljuk majd a takarítóeszközök és rendszerező eszközök sokaságában!

A porszívózás sokak számára igazi mumus, aminek egyik oka a kábellel történő folytonos hadakozás – sosem elég hosszú, figyelni kell, hogy ne rántsuk le vele a polcokon lévő dolgokat, ráadásul sokszor olyan érzésünk lehet, mintha több időt töltenénk a konnektoroknál, mint a tényleges porszívózással. Az akkumulátoros, porzsák nélküli porszívó kiiktatja ezt a bosszantó faktort, hiszen 2.200 mAh lítiumion akkumulátorával ECO módban akár 40 percig is képes üzemelni, de turbó fokozatban is 20 percig bírja, ez pedig egy kisebb lakás esetén tökéletesen elegendő lehet minden helyiség kiporszívózásához! A ciklon technológiával működő készülékhez ráadásul több különféle fej is tartozik, amelyek nemcsak a teleszkópos csőhöz, hanem közvetlenül a főegységhez is csatlakoztathatók, így ez az eszköz igazán hasznos segítőtárs lehet a mindennapokban.

Ha kifejezetten egy kisméretű, bármikor előkapható készülékre van szükségünk, akkor az akkumulátoros kézi porszívó lehet a megfelelő választás, amelynek 2.500 mAh lítiumion akkumulátora különösen nagy szívóerőt biztosít, akár 20 percen keresztül. Természetesen ez a készülék is kábelek nélkül működtethető, a rendelkezésre álló időkeret pedig egy alaposabb autó-takarításra vagy a kárpitozott bútorok megtisztítására is elegendő lehet, ha viszont csupán az alkalomadtán kiboruló száraz dolgokat szednénk össze vele, akkor még az időkeret miatt sem kell különösebben aggódnunk.

A helytakarékos megoldásokat kedvelők és/vagy a kis lakásokban élők számára jönnek különösen jól az olyan eszközök, amik használaton kívül szinte nem is foglalnak helyet. Az összehajtható vödör és azösszehajtható szennyestartó kosár éppen ilyen darabok, hiszen összehajtva akár egészen szűk helyen is elférnek, kinyitva pedig megbízható módon teljesítik a feladatukat. A vödör szürke-grapefruit, a szennyestartó pedig fehér-grapefruit színű stabil műanyag panelekből áll, előbbinél akasztó, utóbbinál pedig hordozófülek segítik a könnyebb mozgathatóságot. A nedves ruhával tisztára törölhető eszközök kis helyigényük miatt ráadásul nyaraláskor vagy kempingezéskor is jól jöhetnek, így nem kell majd felesleges eszközöket tárolni a lakásban sem.

A különféle érzékeny holmik mosásához is találunk segítséget, mégpedig a különféle mosóhálók formájában! A kínálatban szerepel kifejezetten cipőkhöz való mosóháló, de melltartókhoz való két darabos szettet, és kevésbé célzott, bármilyen érzékenyebb darabhoz alkalmas mosóháló szettet is találunk. Bár a nevük alapján meghatározott darabokhoz alkalmasak, természetesen bármelyik háló használható bármihez, amit kényelmesen el tudunk helyezni benne, a vásárlásnál talán azt a szempontot érdemes leginkább figyelembe venni, hogy mihez használjuk majd leggyakrabban. A melltartókhoz valók puhán párnázottak, hogy jobban védjék a bennük elhelyezett fehérneműket, az általános szettben két különböző méretű darabot találunk, míg a cipőkhöz való háló szintén párnázott, ráadásul fedett cipzárral készült – a környezetet óvni igyekvők számára pedig jó hír, hogy mindegyik mosóháló újrahasznosított poliészterből!

Egy kis frissítés akkor sem árthat, ha már tiszták a ruhák, de régóta nem viseltük őket, és sokat álltak a szekrényben. Ilyenkor egy újabb mosás helyett elegendő lehet, ha az ergonomikus kialakítású markolattal készült gőzkefével vesszük kezelésbe őket, ami ráadásul a kevésbé makacs ráncokkal is elbánik a nagy teljesítményű, függőleges gőzfunkcióval - ráadásul az eszközt a kényesebb anyagok esetén is nyugodtan alkalmazhatjuk! Ha pedig több ruhát szeretnénk egymás után kezelni, akkor a gomb nyomkodásától is megkímélhetjük magunkat, hiszen a gőzlöketgomb rögzíthető az állandó használathoz.

A kínálatból a konyhába is számos hasznos eszköz közül válogathatunk! Az FSC tanúsítvánnyal rendelkező fa kerettel, fém rácsokkal készült edénycsepegtető rács tálcával együtt kapható, amely összegyűjti a lecsepegő vizet, így akár a konyhapulton is elhelyezhetjük azt. Kis konyhákba helytakarékos megoldást jelent, hiszen a felső részében állítva száradhatnak a tányérok, míg az alsó rész a poharak és a bögrék számára nyújt elegendő helyet.

Szintén a helytakarékos megoldások sorát gyarapítja a kicsi, összecsukható fa tárolóállvány, amely a mosogató körül biztosít extra tárolóhelyet a különféle eszközök és tisztítószerek számára. A lakkozott fából készült, használaton kívül helytakarékosan összecsukható állvány víztaszító, így nyugodtan használható a mosogató környékén, de bárhol máshol is bevethető, ahol a rendelkezésre álló helyet praktikus lehet két szintre osztva kihasználni!

Az üvegmosó kefe grapefruit színű nyéllel, sárga kefefejjel és natúrszínű markolattal rendelkezik, és keskeny, akár 2 cm átmérőjű palackokat is könnyedén tisztíthatunk vele. Rugalmas kefefeje illeszkedik a különböző formájú palackokhoz, és gumisörtéivel alaposan és hatékonyan tisztítja meg azokat. Újrahasznosított anyaga a fenntarthatósághoz is hozzájárul, miközben a kényelmes használat is adott az ergonomikusan formázott markolatnak köszönhetően.

Igazi aduász az univerzális tisztítólabda, amely igazán sokoldalúan használható fel, a lakás bármely helyiségében! Kellemes tapintása miatt jó vele dolgozni, különösen jó nedvszívó képessége miatt pedig nedves felületek szárazra törléséhez épp úgy alkalmas, mint nedves mosószeres víz eloszlatásához vagy épp a felületek azzal való átdörzsöléséhez. Újrahasznosított anyagának köszönhetően a fenntarthatósághoz is hozzájárul, akasztójával pedig könnyen hozzáférhetően tárolható.

Szintén száraz vagy nedves tisztításhoz is alkalmasak lehetnek a 3 darabos univerzális tisztítókendő szett darabjai, amelyek újrahasznosított anyaggal készültek, és csempék, munkalapok, mosogatók és mosdókagylók tisztításához is tökéletesek, ráadásul makacsabb szennyeződések esetén is csak kis mennyiségű tisztítószerre van szükség hozzájuk. Nem bolyhosodó anyagukkal sokáig kiélvezhető nagy nedvszívó képességük, ráadásul eltérő színüknek (szürke, sárga, grapefruit) köszönhetően könnyű lesz megjegyezni, hogy melyiket hol használtuk, így helyiségenként vagy akár felületenként is kijelölhetünk egy-egy darabot.

Mindenféle csempe, kő vagy fa padló esetén alkalmazható a grapefruit színű padlótisztító kefe, ha igazán makacs szennyeződések ellen kell felvenni a küzdelmet. Az újrahasznosított anyaggal készült kefe ergonomikus kialakítású fa markolata kényelmes fogást biztosít, erős, sárga műanyag sörtéi pedig hatékonyan és alaposan tisztítanak mind a lakáson belül, mind azon kívül, például a teraszon vagy az erkélyen.

A teljes kínálat természetesen ezúttal is számtalan további praktikus eszközt tartalmaz, így mindenképp érdemes alaposan átböngészni, ha szeretnénk néhány darabbal kiegészíteni a kosz és rendetlenség ellen bevethető felszereléseinket!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan távolítható el nyomtalanul a rágógumi a ruhából, az autókárpitból?

Hogyan távolítható el nyomtalanul a rágógumi a ruhából, az autókárpitból?

A kisgyerekes szülők bizonyára találkoztak már a ruhába ragadt rágógumi problémájával. Illetve megtapasztalták azt a küzdelmet, amivel a rágógumi eltávolítása jár.

A takarítás - Nem is gondoltad volna, hogy ezek is működnek. Takaríts egyszerűen és gyorsan! – természetes eszközei, anyagai.

Nem is gondoltad volna, hogy ezek is működnek. Takaríts egyszerűen és gyorsan!

A konyhánkban is lehetnek olyan remek anyagok, amelyek hatékonyan tisztítanak és fedik el a kellemetlen szagokat. Mutatunk is néhány ilyen remek anyagot.

A tér növelése bútorokkal

A tér növelése bútorokkal

Rengeteg olyan trükk és praktika létezik, amelyek alkalmasak a tér, az adott helyiség növelésére.