Kreatív ötletek kertrendezéshez

A kertes házzal rendelkezők nagyon is jól tudják, hogy néha mennyire fárasztó tud lenni rendben tartani a kertet és mennyi munkával jár, míg végre valóban olyan lesz, mint amilyennek megálmodtuk. Nem mindenki szeretne dizájnos, modern kertet és sokan kertépítőt sem fogadnak fel, hiszen ma már számtalan stílusú kert elfogadott és voltaképpen mindenki olyanná formálja, alakítja a kertjét, amilyenné csak szeretné.
A kreatív ötletek - Kreatív ötletek kertrendezéshez – egyedivé varázsolják a kertünket.

Nagyon sokan örökölnek vagy jutnak hozzá olyan holmikhoz – akár egy bolhapiacon–, amit nincs szívük ott hagyni, így hazatérve a garázsban, vagy a pincében kap helyet. Aztán, amikor sikerül végre egy kertes házba költözni, akkor előkerülnek ezek a holmik, amelyek jól is jönnek, hiszen számtalan, ötletes, kreatív megoldás születhet ezeknek az ócskának tűnő, divatjamúlt tárgyakból. Ezek a régi, esetenként rozsdás tárgyak a mi két kezünk munkája által meg is újulhatnak, így a kertünk valóban olyan csodás hellyé válhat, amilyennek csak megálmodtuk.

Színes kerítés a gyerekek keze munkájával

Óvodás, vagy kisiskolás gyermekeink is segíthetnek a kertrendezésben. A vékony, gondosan legyalult, megmunkált kerítésléceket több színre is befesthetik a gyerekek. Már ettől is stílusossá válhat a kertünk, de a kerítéslécekre különféle motívumok is kerülhetnek. Bízzunk a gyermekeink fantáziájában és mi magunk is megtapasztalhatjuk, hogy a gyermeki képzeletnek semmi sem szabhat határt.

Egyedi ceruzakerítés

A ceruzakerítés azt sugallhatja, hogy a kert és a ház tulajdonosa kissé különc, de valójában ez egy csodás megoldás a változatosságra, valami újra, valami formabontóra.

A rozsdás járművek újragondolva

Ha nem volt szívünk a roncstelepre vinni a régi autónkat, vagy a bolhapiacon láttunk meg egy retro kerékpárt, akkor nincs más dolgunk, mint kicsit rendbe tenni ezeket a járműveket és aztán a kertünkben egy remek helyet és funkciót találni a számukra.

A kiszuperált négykerekűt használhatjuk virágtartónak. Minden olyan virág helyet kaphat benne, amit nyáron szeretünk a kertünkben látni. Természetesen, nem csak szobanövényeket helyezhetünk el az autóban, hanem virágos, cserepes növényeket is.

Kerékpár szobanövényekkel és virágos cserepes növényekkel

A kerékpárnak is lehet hasonló funkciója, mint a vinatge stílusú autónak. Mindegy, hogy milyen virággal díszítjük a kétkerekűt, mindenhogy jól mutat. Akkor is, ha csak lecsiszoljuk, de akkor is pompás központi eleme lehet a kertünknek, ha valamilyen élénk színre festjük.

Ha csak kevés hely áll a rendelkezésünkre

Amennyiben a kertünkben nincs túl sok hely, de mindenképpen szeretnénk valami izgalmasat belecsempészni, akkor készítsünk egy oázist. Legyünk bátrak, ültessünk az oázisunkba olyan növényeket, amelyek feldobják a kertünk hangulatát. Egy ilyen kertészeti megoldás azért is nagyon közkedvelt, mert nincs vele sok gond és a körülötte növögető füvet is könnyedén lehet nyírni, így a kertészkedés nem tart órákig, ami kedvező azok számára, akik szeretik a szép kertet, de csak kevés szabadidővel rendelkeznek.

A kövek és a virágok összhangja

Ha olyan kertre vágyunk, ahol a kövek dominálnak, akkor mindenképpen olyan növényzetet válasszunk, amelyek szeretik az ilyen környezetet. A kaktuszok ez esetben első helyen állnak. Egy ilyen kert akkor mutat jól, ha eltérő nagyságú, formájú és színű követ díszítik a kertünket és a virágokkal együtt egységet, harmóniát alkotnak.

Kapcsolódó cikkek

Sok hasznos gyomnövény létezik - Ezeket a növényeket ne gyomláld ki, mert hasznosak! – figyelje ezekre.

Ezeket a növényeket ne gyomláld ki, mert hasznosak!

A kertünkben felüthetik a fejüket olyan gyomok, amelyek valójában nem is azok. A gyomnövények közül sok hasznos is megtalálható. Mutatjuk is, melyek ezek!

3 tökféle, amelyet érdemes kipróbálnod a konyhában!

3 tökféle, amelyet érdemes kipróbálnod a konyhában!

Cikkünkben három változatosan elkészíthető tökfélét mutatunk be, melyet érdekes kipróbálni.

A kreatív ötletek - Kreatív ötletek kertrendezéshez – egyedivé varázsolják a kertünket.

Kreatív ötletek kertrendezéshez

A kertünkbe minden olyan tárgy jól jöhet, amelyeket a bolhapiacon szereztünk be. Cikkünkben kreatív ötleteket olvashatsz kertrendezéshez.