Mire figyeljünk a megfelelő ablakos csapat kiválasztásakor?

Ha nyílászáró cseréjére kerül a sor, vagy épp új darabok beépítéséről van szó, akkor bizony egyáltalán nem mindegy, kire bízzuk mindezt. Különösképp fontos odafigyelnünk minderre, ha egyedi gyártású ablakról van szó, hiszen itt tényleg elengedhetetlen a megfelelő precizitás és minőség. Nézzük meg tehát, milyen szempontok alapján érdemes ablakos csapatot választanunk otthonunk felújításakor!
Mire figyeljünk a megfelelő ablakos csapat kiválasztásakor?

Az árak kérdésköre

Az árak tekintetében több szempontot is érdemes figyelembe vennünk ahhoz, hogy valóban mérlegelhessük, korrekt ajánlatot kaptunk-e. Ebbe beletartozik az átlagos piaci árak figyelembe vétele, a kivitelezési idő, valamint a különféle speciális eljárások és gyártástechnológiák alkalmazása. Például egyes esetekben lehet, hogy többe kerülhet az ablak beépítés, mint a normál piaci átlag, viszont ha mindez különféle speciális kérések keretei között kerül ennyibe, gyors, precíz kivitelezés mellett, akkor érdemes azokat leszámolnunk az árajánlatból.

Kapcsolattartás

A megfelelő ablakos megtalálásánál fontos a jó kapcsolattartás – a munkafolyamatok megkezdése előtt és alatt is egyaránt. Ha jó csapatot bízunk meg, akkor folyamatosan konzultálnak majd velünk a kivitelezés kapcsán, valamint jelzik az esetlegesen felmerülő késéseket és problémákat. Sajnos ugyanis ezekre is számítanunk kell, hiszen előfordulhatnak a munkafolyamatok során. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ezekkel tisztában vagyunk, vagy az általunk megbízott szakemberek megpróbálják a szőnyeg alá söpörni a dolgot. Jobb előre tudni, ha felmerül valamilyen plusz költség, vagy késik kicsit a munka, mintha mindez villámcsapásként érne bennünket.

Referenciák

A nyílászáró csere komoly szakmai tudást igényel, így ezt szeretett otthonunk esetében nem érdemes akárkire rábíznunk. A szakemberek között nézelődve hamar jobbnál jobb ígéretekkel találkozunk majd, viszont referenciák nélkül ezek sajnos semmit nem érnek. Hiába ígér számunkra egy-egy ablakos csapat gyors, precíz vagy olcsó munkát, ha nincs senki, aki igazolná mindezt. Ellenben rengeteg kárt okozhatnak számunkra, ha nem megfelelő kezekre bízzuk a munkát.

Kapcsolódó cikkek

WPC teraszburkolat - Tartósság mindenek felett!

WPC teraszburkolat - Tartósság mindenek felett!

A burkolás nem kis munka, de ha a végeredmény ellenállósága maximális, akkor megéri a fáradozást.

Hogyan kell karbantartani a fából készült otthoni szaunát?

Hogyan kell karbantartani a fából készült otthoni szaunát?

Ha fából készült otthoni szaunája van, valószínűleg azon tűnődik, hogyan kell karbantartani.

Mire figyeljünk a megfelelő ablakos csapat kiválasztásakor?

Mire figyeljünk a megfelelő ablakos csapat kiválasztásakor?

Ha nyílászáró cseréjére kerül a sor, vagy épp új darabok beépítéséről van szó, akkor bizony egyáltalán nem mindegy, kire bízzuk mindezt.