Igazságok a ginekről

Egy ital, amely valamikor régen a hollandok csodaszereként debütált, jelenleg is nagy népszerűségnek örvend szerte a világon.
Minden, ami gin, megtalálható a Ginshop gin webáruházban! Gabonapálinka és borókabogyó különleges ízvilága, amely nem véletlen világszerte népszerű.

Tudtad, hogy egy nemzetközi versenyen a magyar Opera Gint aranyéremmel jutalmazták? Ebben a cikkben igazságokat, érdekességeket fogalmaztunk meg, melyekből az is kiderül, mi a kapcsolat a gin és a fekete macska között, valamint a Ginshop gin webáruház termékpalettájából is kiemeltünk néhányat. Ez esetben a klasszikus, a furcsa elnevezésű és a különös múltra visszatekintő ginekre esett a választásunk.

· Amikor még gyógyhatása miatt fogyasztották a gint az emberek, messze nem volt olyan ízletes, mint mai változatai. Nem éppen kellemes íze miatt borókabogyóval ízesítették.

· A harmincéves háborúban bátorságot merítettek belőle a holland katonák, amire az angolok is felfigyeltek, és hírét vitték a genever rendkívüli hatásának.

· Azokban az időkben, amikor a vízfogyasztás sok veszélyt rejtett az angol nép életében, a gin a szegények számára is biztonságos választásnak tűnt. A sorra nyíló szeszesitalt árusító üzletek által a 18. század elejére a köznép ópiumaként vált ismertté.

· Egy égetett szeszesital, erős gabonapálinka, amit a boróka tobozbogyójával vagy annak kivonatával ízesítenek. Időnként más fűszert is használnak, de a boróka íz dominál.

· Elnevezése, a boróka szó francia (genévrier) vagy holland (jeneverbes) elnevezéséből ered.

· Kevésbé szabályozott italkategória, mint a whisky, alapja gabonapárlat, de lehet gyümölcspárlat is.

· Régen hordókban szállították, és a tárolás során érdekes ízekkel gazdagodott. Manapság legelterjedtebb a tölgyfahordóban való tárolás az érlelési szakaszban.

· A második világháborút követően nagy számban jelentek meg koktélreceptek a könyvesboltokban, aminek hatására a gin, mint parti kellék sem hiányozhatott. 2 fajtáját különböztetjük meg; desztillált- és kevert gin.

· A gin tonik és az első színes gin (pink gin) együtt indult hódító útjára.

· A sloe gin eredetére is érdemes kitérni, amely alapanyagáról, a kökényről kapta a nevét. Eredetileg téli italként fogyasztották, amolyan melegítőként, majd később az amerikaiak nyáriasították szódavízzel és citrussal, így született meg a Slow Gin Fizz.

A Ginshop gin webáruház kínálata széles, érdekességből kiválasztottunk négyet:

· London Dry: a legklasszikusabb gin fajta. Koktélokhoz legtöbbször ezt használják, hiszen egy kevésbé aromás desztillált gin, amely nem édesített, előállítása során csak természetes ízesítőket használnak, és a citrus sem hiányozhat belőle. A London Gin esetén a név nem a helyre, hanem a stílusra utal, ezzel szemben a Plymouth Gin név egyben helyet is jelöl.

· Old Tom: az illegális szeszfőzdék bezárása után tovább folytatódott az illegális kereskedelem az Old Tom néven ismertté vált édes változat értékesítésével, de csak a fekete macska szimbólummal ellátott utcai kiszolgálóhelyeken. Aki pénzt dobott a nyílásba, cserébe italt töltöttek a poharába.

· Navy strength: ezt a gint az angol tengerészek kapták, és minimum 57 %-os alkoholtartalmú kellett legyen ahhoz, hogy gyúlékony maradjon, ha véletlen puskaporral érintkezett.

· Gunpowder Irish: ezt a „Puskapor gint” középkori stílusú lepárlókban desztillálják, aminek anyaga réz. A fűszeres ízvilág Írország és Kelet együttes hangulatát idézi. Ez esetben a keleti növény a Gunpowder tea, innen a név.

Összegzés

A Ginshop gin webáruház széles skáláját kínálja a jó pár éve világszerte nagy népszerűségnek örvendő italnak. Hazai és külföldi ízek, fűszeresek és kevésbé karakteresek is találhatók a kínálatban. Egy ideje gin és tonik jó barátságban vannak, fedezd fel a számodra legkellemesebb ízvilágot, amelyben a jól megválasztott gin és tonik együttes hatása érvényesül. Igazságokat, érdekességeket olvashatsz a cikkben, az ital nevének eredetéről, legális és illegális múltjáról, a fekete macskával való furcsa kapcsolatáról. Valamint bemutatunk négy ikonikus elemet a kínálatból.

Kapcsolódó cikkek

Édesburgonya receptek a mindennapokra

Édesburgonya receptek a mindennapokra

Az édesburgonya, vagy más néven batáta, nemcsak rendkívül tápláló és egészséges, hanem rendkívül sokoldalú is a konyhában.

Minden, ami gin, megtalálható a Ginshop gin webáruházban! Gabonapálinka és borókabogyó különleges ízvilága, amely nem véletlen világszerte népszerű.

Igazságok a ginekről

Minden, ami gin, megtalálható a Ginshop gin webáruházban! Gabonapálinka és borókabogyó különleges ízvilága, amely nem véletlen világszerte népszerű.

Méhpempő - A méhek szuperétele, és annak napi táplálkozásban való használata

Méhpempő - A méhek szuperétele, és annak napi táplálkozásban való használata

A méhpempő, amelyet gyakran a méhek szuperételeként emlegetnek, egy különleges, tápanyagokban gazdag anyag, amelyet a méhek választanak ki a királynő és a lárvák táplálására.