Hogyan kell gondosan karbantartani a kristály ékszereket

A kristály ékszerek tisztításának többféle módja van.
Hogyan kell gondosan karbantartani a kristály ékszereket

A legalapvetőbb módszer az, hogy egy puha ruhával, meleg vízzel és mosogatószerrel áttöröljük a darabokat. Ezután egyszerűen töröljük le az ékszereket a ruhával, ügyelve arra, hogy az éles széleket és a fémrészeket is letöröljük. Ha a darab tiszta, szárítsuk meg egy puha ruhával, és tároljuk száraz helyen. Ha antik kristály ékszerrel rendelkezünk, fontoljuk meg, hogy nedves szivaccsal tisztítsuk meg.

Egy másik egyszerű és hatékony módja a kristályékszer tisztításának, ha enyhe mosószert használunk. Néhány csepp mosószer hozzáadása egy tál meleg vízhez kiváló módja a szennyeződések és a kosz eltávolításának. Súroljuk a darabokat fogkefével vagy puha ruhával, amíg fényesek és tiszták nem lesznek. Fontos, hogy úszás, illetve testápoló vagy más termékek használata előtt vegyük le az ékszereket, hogy elkerüljük a kristályok károsodását. Tisztítás közben ne felejtsük el levenni az ékszereket, mielőtt puhább ruhát használunk. Ennek oka, hogy ezek a termékek elszíneződést okozhatnak vagy károsíthatják a kristályodat.

A kristály ékszerek tisztításának másik módszere, hogy forró víz és ecet oldatába áztatjuk őket. Néhány csepp ecet egy csésze vízre elegendő ahhoz, hogy eltávolítsa a szennyeződések és szennyeződések nyomait. Ügyeljünk arra, hogy az oldat használata után alaposan öblítsük le kristályékszert.

Ha nem vagyunk biztos benne, hogy milyen megoldást használjunk, mindig kipróbálhatjuk a szódabikarbónát és a vizet. Ügyeljünk arra, hogy olyan fogkefét használjunk, amelynek puha sörtéje van, mivel a fogkefe használata károsíthatja a kristály felületét. Ezután egyszerűen öblítsük le, és hagyjuk hogy egy percig ázzon az ecetes keverékben. Ezután egy papírtörlővel óvatosan töröljük le a maradék vizet. Ez segít eltávolítani az esetlegesen a felületen felgyülemlett maradványokat.

A kristály medálok tisztítására többféle módszer létezik. Az első lépés az, hogy óvatosan belemártjuk egy tál meleg vízbe, és óvatosan lesúroljuk a kő felületét. Vízbe is áztathatjuk, ha a darab túlságosan piszkos. Ezután óvatosan áttörölhetjük egy mikroszálas ruhával. Ezután mosogatószert kenhetünk a kristálygyöngyökre, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket és a koszt. Ügyeljünk arra, hogy elkerüljük a szappannal való közvetlen érintkezést mert befolyásolja az ékszer kezelését.

Kapcsolódó cikkek

A bort - Mire jó a bor? Miért ne öntsd ki a maradékot? – sok mindenre fel lehet használni.

Mire jó a bor? Miért ne öntsd ki a maradékot?

A bort nem csak meginni jó, ezer más felhasználási módja is létezik. Mutatunk is néhány érdekeset.

Fürdőszoba kisokos: ha nem tudod, milyen márkát válassz!

Fürdőszoba kisokos: ha nem tudod, milyen márkát válassz!

Ismered már a legnagyobb fürdőszobai termékeket gyártó márkákat? Ha még nem, akkor kattints a cikkünkre és tudd meg, mire számíthatsz tőlük!

Télen is elvégezhető fürdőszobai felújítási munkálatok

Télen is elvégezhető fürdőszobai felújítási munkálatok

Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük a télen is elvégezhető fürdőszobai felújítási munkálatokat, amiket érdemes lehet elvégeznünk az év ezen szakaszában is.