Nem is gondoltad volna, hogy ezek is működnek. Takaríts egyszerűen és gyorsan!

A házimunka nem könnyű. Azonban nem kell drága és az egészségre káros tisztítószereket vásárolnunk, hiszen nagyon sok olyan természetes anyag a rendelkezésünkre áll, amelyekről nem is gondoltuk volna, hogy milyen nagy hasznát vehetjük. A cikkben olyan természetes megoldásokat válogattunk össze, amely anyagok a legtöbb ember konyhájában is megtalálhatók.
A takarítás - Nem is gondoltad volna, hogy ezek is működnek. Takaríts egyszerűen és gyorsan! – természetes eszközei, anyagai.

A cipőszekrénybe hagyma?

A kérdésre igen a válasz. Ha meghámozunk és félbevágunk egy nagyobb fej hagymát és azt egész éjszakára a cipős szekrénybe helyezzük, mi fogunk a legjobban meglepődni, amikor reggel kinyitva a szekrény ajtaját egyáltalán nem tapasztalunk kellemetlen szagokat. Mindenféle szag, ami eddig a cipőkből áradt és szinte vastagon ült meg a szekrényben, egy pillanat alatt eltűnik a vöröshagymának köszönhetően, mivel a hagyma minden rossz szagot szinte szivacsként szippant magába.

Imádod a halat, de gyűlölöd pucolni?

A halat sokat szeretik. A legjobb, ha mindig friss halat vásárolunk. De ki szereti még órák múltán is a kezén érezni a hal szagát? Senki sem. Erre is létezik egy nagyon hatékony megoldás. Folyékony szappanba keverj egy kevés szódabikarbónát és moss ezzel az eleggyel alaposan kezet. A hal jellegzetes szaga egykettőre eltűnik.

A baktériumoktól hemzsegő szivacs

A mosogatószivacs élettartama egy hét. Azaz, egy hétnél tovább ne használd, hiszen hemzseg a baktériumoktól. Azonban ha az egy hét alatt sem szeretnéd, hogy ilyen kórokozókkal teli szivacs érjen az edényeidhez, akkor létezik egy nagyon jó megoldás. Félliternyi vízben oldj fel ¼ csésze sót és áztasd ebben a sós vízben a mosogatószivacsot.

Mosogatószer házilag

Egy fantasztikus mosogatószert is készíthetünk saját kezűleg. Egy üvegbe önts vizet, adj hozzá 20 csepp citromlevet, egy evőkanál ecetet és egy evőkanál szódabikarbónát és már kész is van a legtermészetesebb mosogatószer, amely sem az edényeinket, sem az egészségünket nem teszi tönkre.

A vágódeszka fertőtlenítése

Azt ugye tudtad, hogy a zöldségeknek és a húsnak is mindenképpen külön vágódeszka szükséges? Nagyon sok fertőzéstől óvhatjuk meg magunkat, ha ügyelünk a konyhai higiéniára és az ételek előkészítésére. A vágódeszkákat minden egyes használat után érdemes lefertőtleníteni. Hogyan? Először is szórd be sóval a bevizezett vágódeszkát, majd súrold át egy félbevágott citrommal. A só és a citrom is nagyon hasznos, mert nem csak tisztítanak, hanem fertőtlenítenek is.

Mi mindenre jó a kávézacc?

Ha nem szeretnénk, hogy a konyhai lefolyónk állandóan elduguljon, akkor nincs más dolgunk, mint a napi kávézaccot a lefolyóba önteni. Ne ijedj meg, nem lesz semmi baja, sőt a kávézacc az igazi és a legtermészetesebb megoldás arra, hogy a lefolyót ne dugaszolja el semmi. Persze azért ügyeljünk arra, hogy nagyobb ételmaradék soha ne kerüljön oda, hiszen a legtöbb étel, a vízben megduzzad és ettől fog a lefolyó eldugulni.

Ha büdös a hűtőszekrény

A hűtőszekrényben is keletkezhetnek kellemetlen szagok. A legfontosabb teendőnk, hogy rendszeresen takarítsuk, de azért az sem árt, ha gondoskodunk egy olyan szagelszívóról, ami az ételekre nem jelent veszélyt. Tehetünk egy kis tálkába szódabikarbónát, de a porrá őrölt aktív szén, sokkal hatékonyabb. Próbáld csak ki!

Kapcsolódó cikkek

A mosdó higiéniájának fontossága és javaslatok a tisztaság fenntartására

A mosdó higiéniájának fontossága és javaslatok a tisztaság fenntartására

A mosdók higiéniája alapvető fontosságú a megfelelő egészség és a fertőzések megelőzése szempontjából.

Mi van akkor, ha nem tudom lehúzni a WC-t?

Mi van akkor, ha nem tudom lehúzni a WC-t?

Bizonyára veled is megtörtént már, hogy a vécé lehúzásakor azzal szembesültél, hogy annak tartalma nem igazán akar lefelé távozni.

A bort - Mire jó a bor? Miért ne öntsd ki a maradékot? – sok mindenre fel lehet használni.

Mire jó a bor? Miért ne öntsd ki a maradékot?

A bort nem csak meginni jó, ezer más felhasználási módja is létezik. Mutatunk is néhány érdekeset.