Kárpittisztító gép használata a szennyeződésektől mentes felületek érdekében - az ünnepek alatt is!

Mindenki ezerrel készül az ünnepekre. Elindult a karácsonyi ajándékvásárlás, az ebéd elkészítéséhez szükséges bevásárlólista összeírása, a megfelelő dekoráció kiválasztása, valamint a vendégek otthonába történő meghívása egyaránt.
Kárpittisztító gép használata a szennyeződésektől mentes felületek érdekében - az ünnepek alatt is!

A látogatók megérkezése előtt azonban nem maradhat el a nagytakarítás sem, hogy egy higiénikus, friss és tiszta környezetbe fogadja családját, barátait.

Éppen ezért az ünnepek előtt a kárpit- és szőnyegtisztításról sem szabad megfeledkeznie, hiszen a kárpitozott felületek rengeteg szennyeződést rejthetnek magukban. A kárpittisztító gép alkalmazása nem csak hatékonyság szempontjából kiemelkedő a kézi súrolással szemben, hanem gyorsaság és energiabefektetés tekintetében egyaránt.

Miért érdemes kárpittisztító gépet alkalmaznia a felületek mélytsztításához? Milyen kárpittisztító gépet válasszon? Olvasson tovább és tudjon meg többet!

Miért van szükség kárpittisztító gépre?

A sima porszívózással vagy a kézi súrolással szemben a kárpittisztító gép képes eltávolítani a szövet mélyebb rétegeiben megtapadt szennyeződéseket,

kórokozókat és atkákat egyaránt, amelyek nem csak az a szőnyeg élettartamát rövidíthetik meg, hanem az ember egészségére is negatív hatással lehetnek.

Szinte észrevétlenül színeződnek el a kárpitozott székek, válik sötétebbé a kanapé vagy foltossá a szőnyeg. Ám a mélyebb rétegekben rengeteg port és egyéb koszt gyűjt az anyag magába.

Otthoni vagy ipari környezet?

Kárpittisztítás tekintetében beszélhetünk háztartási vagy ipari felhasználású gépekről egyaránt, amelyek igazodnak a kárpitozott felület nagyságához, valamint a szennyeződés típusához és a szennyezettség mértékéhez egyaránt. Az ipari kárpittisztító gépek olyan forgalmas helyszíneken is megállják a helyüket, ahol a szőnyegek és kárpitozott bútorok folyamatos használatbavételnek vannak kitéve. Így szállodákban, intézményekben vagy iskolákban megtalálható bútorok és szőnyegek mélytisztítására egyaránt képesek.

A kárpittisztító gép típusai

A kárpittisztító gépeknek két főbb típusa létezik, az extrakciós eljárással tisztító gép, valamint a hengerkefés technológia alapján súroló gép. Az extrakciós eljárás esetében a gép tisztítószeres oldatot permetez a felületre, majd a már szennyezett vizet visszaszívja az egyik tartályába. A hengerkefés technológia pedig egy forgó kefén nyugszik, amely a szőnyeget súrolva tisztítja meg annak felületét.

Ipari környezetben a hengerkefés szőnyegtisztító gép használata a gyakoribb, hiszen a nagyobb területek tisztítására kirobbanó erőre van szükség, melyről , a Profi Europe 53 + Profi 55 motoros hengerkefés szőnyegtisztító gép gondoskodik.

Háztartásokban pedig sokkal inkább a kisebb, mobilisabb és szőnyegek, valamint kárpitozott felületek tisztítására egyaránt alkalmas, extrakciós eljárással működő gépek használata a jellemzőbb. Háztartási használatra kiváló választás lehet a Karcher Puzzi 10/1 szőnyeg- és kárpittisztító gép, amely kertes házak, sőt még kisebb irodák tisztítására is alkalmas.

Abban az esetben, ha Ön is szeretne időben felkészülni az ünnepekre és tiszta, friss, valamint egészséges környezetben fogadni a vendégeit, akkor vegye igénybe a kárpittisztító gép szolgálatait! A gépet a Cleaner Center csapatától akár ki is bérelheti, így nem szükséges összegeket áldoznia annak megvásárolására! Forduljon bátran szakértői csapatukhoz és kérje ki tanácsukat a gépválasztás terén is!

Kapcsolódó cikkek

A bort - Mire jó a bor? Miért ne öntsd ki a maradékot? – sok mindenre fel lehet használni.

Mire jó a bor? Miért ne öntsd ki a maradékot?

A bort nem csak meginni jó, ezer más felhasználási módja is létezik. Mutatunk is néhány érdekeset.

Akkumulátoros porszívó, vödör, mosóháló, gőzkefe - a Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk

Akkumulátoros porszívó, vödör, mosóháló, gőzkefe - a Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk

A ragyogó tisztaság valakinek alapállapot, míg másoknak inkább nyűg az elérése…

A mosdó higiéniájának fontossága és javaslatok a tisztaság fenntartására

A mosdó higiéniájának fontossága és javaslatok a tisztaság fenntartására

A mosdók higiéniája alapvető fontosságú a megfelelő egészség és a fertőzések megelőzése szempontjából.