Hasznos tippek a szerszámok rendszerezésére

Miért fontos a szerszámok rendszerezése? - Miért veszíted el a szerszámokat mindig, amikor szükséged van rájuk? Nehezen találod meg a csavarhúzót? A mérőszalagjaidat? A legjobb módja annak, hogy számon tartsd őket, ha felcímkézed őket. Ez biztosítja, hogy ne veszítsd el őket a garázs közepén vagy a padlón. Ha valaha is volt már epikus szerszámhibád, ezzel időt, frusztrációt és pénzt takaríthatsz meg.
Hasznos tippek a szerszámok rendszerezésére

A szerszámok rendszerezése megkönnyíti a hozzáférést azokhoz, amelyekre szükséged van. A szerszámok keresgélése hatalmas akadály lehet, ezért fontos, hogy a munkaterületet tisztán tartsd. Nem szeretnéd, ha nem találnád meg a megfelelő szerszámot egy feladat befejezéséhez. Sok halogató azért nem fejezi be a projekteket, mert nem találja a szükséges szerszámot. Valójában a sebészeknek és a fogorvosoknak külön rendszerük van az összes szerszámukra. Így tudják, hol találják meg, amire szükségük van.

Bár a szerszámainak rendszerezése egyszerű feladatnak tűnhet, időigényes feladat lehet. Először is készíts leltárt a különböző típusú szerszámaidról és azok elhelyezkedéséről a munkaterületen. Ezután rendezd őket típusuk szerint kategóriákba. Például a kéziszerszámoknak egy helyen kell lenniük, az elektromos szerszámoknak pedig egy másik helyen. Hasonlóképpen, a szezonális szerszámoknak is legyen egy saját halom, mivel ezeket valószínűleg ritkábban használod.

A szerszámok rendszerezése kulcsfontosságú. Egy jól szervezett szerszámos láda esetében képesnek kell lenned arra, hogy sietve megtaláljad a szükséges szerszámokat. Másodszor, képesnek kell lenned arra, hogy nyomon kövessed az összes tartozékot. Egy fúrógéphez például számos fúrószár tartozik. Egy dugókulcsnak több dugókulcsa van. Ugyanezt a módszert használhatod a különböző típusú kéziszerszámok esetében is. Azt is meg kell határoznod, hogy melyik rendszer illik a munkaterületedhez.

Kapcsolódó cikkek

A bort - Mire jó a bor? Miért ne öntsd ki a maradékot? – sok mindenre fel lehet használni.

Mire jó a bor? Miért ne öntsd ki a maradékot?

A bort nem csak meginni jó, ezer más felhasználási módja is létezik. Mutatunk is néhány érdekeset.

Akkumulátoros porszívó, vödör, mosóháló, gőzkefe - a Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk

Akkumulátoros porszívó, vödör, mosóháló, gőzkefe - a Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk

A ragyogó tisztaság valakinek alapállapot, míg másoknak inkább nyűg az elérése…