A tér növelése bútorokkal

Egy kisebb teret még zsúfoltabbá és kisebbé alakíthatunk, ha nem a megfelelő bútorokat választjuk ki. A lakberendezésben léteznek olyan trükkök és praktikák, amelyek segítenek a tér növelésében. Hogyan maximalizáljuk a teret az otthonunkban? Mutatjuk a válaszokat!
A tér növelése bútorokkal

A helyiségek növelése egyszerű és praktikus ötletekkel

A tisztaság és a rend nemcsak jobb összképet tesz lehetővé, de sokkal jobban tágítja a teret. Ha a dohányzóasztal tele van mindenfélével, ha a szekrény polcai tele vannak zsúfolva, ha nem lehet leülni a kanapéra, mert mindenfélével tele van és a padlón is szanaszét hagyunk mindent, akkor valóban kicsinek tűnik majd a lakásunk. A szekrények remekül betöltik a funkcióikat, hiszen nagy fokú rendezettséget tesznek lehetővé, legyen szó, akasztós szekrényről, polcos szekrényről, akasztós-polcos szekrényről vagy vitrines, üveges szekrényről. Ezekben a bútorokban tárolhatunk ruhákat vagy éppen a nem mindennap használt ruhákat, a polcokat dekorálhatjuk is, amellett, hogy tárolási funkciókat is betöltenek. A vitrines szekrények még dekorálnak is, amellett, hogy a szekrényes, fiókos részekbe nagyon sok minden elrejthetünk a kíváncsi tekintetek elől. Remek szekrények közül válogathatunk a www.rs.hu/otthon/nappali_butorok/szekrenyek oldalon.

Minél sötétebb egy szoba, annál kisebbnek látszik. Mivel játszhatunk? A fénnyel és a színekkel. A világosabb bútorok jóval nagyobbnak láttatják a teret, de az is jó megoldás, ha teret adunk a természetes fénynek. Engedjük, hogy a napfény hatására legyen kicsit nagyobb, az addig szűknek és zsúfoltnak látott helyiségünk, ami lehet a nappalink, a konyhánk és a hálószobánk is.

A minimalizmussal is növelhetjük a teret. Minél kevesebb bútort zsúfolunk a helyiségbe, annál nagyobbnak, átláthatóbbnak látjuk. A többfunkciós bútorok azért is olyan kelendőek, mert így nem kell többféle bútorral telepakolni egy-egy szobát, amivel nagyon sok szabad teret nyerhetünk. A fehérre festett falak, a fehér vagy világosabb színű bútorok valóban azt az érzést keltik bennünk, hogy nagyobb a nappali vagy étkező attól függően, hogy melyik helyiséget szeretnénk kicsit megnövelni.

Amennyiben nem élünk túl mozgalmas társadalmi életet, azaz nem túl gyakran fogadunk vendégeket, akkor a kanapé kiválasztásánál is lehetünk kicsit visszafogottak. Ha csak ketten élünk a lakásban, elegendő lehet egy két-háromszemélyes kanapéba beruházni, hiszen ezzel sem foglalunk el sok helyet a nappaliban. A tér növelésére számtalan praktika létezik, amelyek segítenek a lehető legtöbb teret felszabadítani a lakásunkban.

Kapcsolódó cikkek

A takarítás - Nem is gondoltad volna, hogy ezek is működnek. Takaríts egyszerűen és gyorsan! – természetes eszközei, anyagai.

Nem is gondoltad volna, hogy ezek is működnek. Takaríts egyszerűen és gyorsan!

A konyhánkban is lehetnek olyan remek anyagok, amelyek hatékonyan tisztítanak és fedik el a kellemetlen szagokat. Mutatunk is néhány ilyen remek anyagot.

Fürdőszoba kisokos: ha nem tudod, milyen márkát válassz!

Fürdőszoba kisokos: ha nem tudod, milyen márkát válassz!

Ismered már a legnagyobb fürdőszobai termékeket gyártó márkákat? Ha még nem, akkor kattints a cikkünkre és tudd meg, mire számíthatsz tőlük!

Spórolási tippek a klíma használatához

Spórolási tippek a klíma használatához

Nem kell, hogy egy vagyonba kerüljön a kellemes hőmérséklet biztosítása.