A kerti padok fokozzák a nyári hangulatot

Szerencsésnek mondhatja magát mindenki, akinek van kertje és nyáron, a legnagyobb kánikulában is van lehetősége, hogy a kertben töltse a szabadidejét. A kerti padok aktívan hozzájárulnak a nyári hangulat fokozásához, legyen szó egy egyszerű kerti padról, egy romantikus vagy egy modern kerti padról. Mutatjuk, hogy mi alapján válasszunk kerti padot!
A kerti padok fokozzák a nyári hangulatot

Hogyan válasszunk kerti padot?

Nem csak a lakásunk és házunk esetén van érvényben az, hogy a stílust össze kell hangolni. Hiszen, egy ház vagy egy lakás, akkor lesz igazán stílusos, ha nem keverjük az egyes irányzatokat. Lelke pedig akkor lesz a háznak, ha a mi személyes stílusunkat is tükrözi. Ezek az íratlan a szabályok a kertre is érvényesek, így mindenképpen gondoljunk erre, amikor kerti padot választunk.

Nyáron jólesik a kertben pihenni, sokan a szabadságukat is otthon, a kertben töltik. Mindenkinek szüksége van pihenésre és ezt a kerti pad maximálisan segíti is, akár a medence mellé, akár a teraszra, akár a rózsalugas alá helyezzük ezeket az ülőalkalmatosságokat. Egy kerti pad akkor is jó szolgálatot tesz, ha bulit, grillezést tervezünk a kertbe a barátainkkal vagy a családunkkal. Dönthetünk az öntöttvas kerti pad mellett is, melynek vázát erős fém alkotja, az ülőfelület és a támla pedig lehet fa és műanyag. Választhatunk olyan padot is, melynek a háttámlája mintázott, romantikus levél vagy virágmintával.

Ezzel el is érkeztünk kétféle stílushoz, amelyet mi magunk, a házunk és a kertünk is képviselhet. Az egyik a romantikus, a másik pedig a modern stílus. Nyilvánvaló, hogy a kertünk stílusa, kialakítása, külleme meghatározza, hogy mi éppen mely stílust preferáljuk és ennek tükrében a kerti padválasztásunkat is meghatározhatja. Dönthetünk a romantikus pad mellett is. Egy ilyen antik kerti pad tölgyfából készül, öntöttvas vázzal és műanyag támlabetéttel. A kerti pad víztaszító anyagból készült, így ellenáll az időjárás viszontagságainak. Ha a kertünkben sok a virág, kerti lugasunk is van, vagy kialakítottunk egy romantikus szegletet, akkor egy ilyen romantikus pad mindenképpen passzolni fog a térbe.

Ellenben, ha mi elsősorban a modern dolgokat kedveljük, akkor valószínűleg a kertünkön is ez a stílus érződik. Mi lenne a legjobb választás, mint a modern kerti padok közül választani egy ülőalkalmatosságot? A modern kerti pad, vagy rest kerti pad fémből készül, a fémszerkezete porszórt festékkel van kezelve, így szintén nem tesz kárt benne az időjárás. A pad, talajhoz is rögzíthető és hosszú élettartammal rendelkezik.

Akármelyik típusú pad mellett is döntünk, az biztos, hogy egy kényelmes kerti pad nem csak üde színfoltja lesz a kertünknek, de mi magunk is jól érezhetjük magunkat a kertünkben egy-egy komfortos padon üldögélve.

Kapcsolódó cikkek

A kreatív ötletek - Kreatív ötletek kertrendezéshez – egyedivé varázsolják a kertünket.

Kreatív ötletek kertrendezéshez

A kertünkbe minden olyan tárgy jól jöhet, amelyeket a bolhapiacon szereztünk be. Cikkünkben kreatív ötleteket olvashatsz kertrendezéshez.

A növények, hasonlóan az emberhez - A növények éreznek és intelligensek is – intelligens lények.

A növények éreznek és intelligensek is

A növények éppen olyan tudatos és érző lények, mint az emberek. A kutatások azt bizonyítják, hogy a növények is fejlett intelligenciával rendelkeznek.

Dobd fel az ételeket ehető virágokkal!

Dobd fel az ételeket ehető virágokkal!

Az ehető virágok izgalmas díszítő elemei és ízesítő az ételeknek. Összefoglaltuk, mit érdemes tudni róluk.