Játékok és trambulin a kertben

Ha abban a szerencsés helyzetben van, hogy boldog kerttulajdonos lehet, bizonyára tudja, hogy a kisgyermekek mennyire szeretnek a szabadban játszani. Elengedhetetlen azonban, hogy megteremtsük nekik a feltételeket, amik akár hosszú órákra lekötik a figyelmüket.
Játékok és trambulin a kertben

Mi sem egyszerűbb ennél...elegendő beszerezni néhány játékot, a kisebbeknek homokozót, a nagyobbaknak akár egy trambulint. Biztosak lehetünk benne, hogy a kis lurkók élvezni fogják a játékot akár egyedül, akár kis barátaikkal együtt is.

A kert, amit a gyermekek imádnak

A legapróbb gyerkőcök szívesen játszanak a szabadban, sokszor alig bírjuk őket becipelni játék után. Ez az időszak sem tart örökké, eljön az idő, amikor gyermekeink elérik a kort, és már nem szívesen töltik szabadidejüket a kertben. Éppen ezért tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ezek az évek minél tovább tartsanak.

Ahogy gyermekeink cseperednek, egyre inkább előtérbe kerülnek a barátok, a számítógépes játékok, a televízió. Sokszor nagy problémákba ütközünk, amikor azt szeretnénk tőlük, hogy legalább pár órát eltöltsenek a szabadban. Megfelelő elfoglaltság mellett azonban a tinik is élvezni fogják a kintlétet. Igyekezzünk ezért a lehető legoptimálisabb helyzetet megteremteni pubertáskorba lépő gyermekeink számára.

Egy a lehetőségek közül a trambulin vásárlása. Hívjuk meg a gyermekünk barátait is a trambulinunk felavatására! Biztosak lehetünk benne, hogy élvezni fogják az ugrálással együtt eltöltött órákat és várni fogják az ismétlést.

Hogyan válasszunk megfelelő játékokat, amelyek kint is használhatóak?

Bizonyára egyetértünk abban, hogy manapság a gyermekeinknek rengeteg játékuk van... Születésnap, névnap, karácsonyi ünnepek - mi másnak örülnének jobban, mint az áhított játéknak? A babák, kisautók, autópályák, elektronikus játékok azonban nem valók a kertbe. Megsérülhetnek, a portól elromolhatnak, vagy nem bírják a változatos időjárást.

Milyen játékokat válasszunk tehát a kertbe?

· Homokozót a hozzá tartozó homokozójátékokkal, kislapáttal, vödörrel, formákkal.

· Mászókát, hintát, csúszdát.

· Kerti házikót.

· Indiánsátort.

· Színes krétákat járdafestéshez.

· Amennyiben elég hely áll rendelkezésünkre, játékvárat is építhetünk házikóval, hintával homokozóval, csúszdával.

· Trambulint.

Hogyan válasszunk trambulint?

Manapság már sok helyen látni a kertekben trambulint. Sok gyermeknek ez a mozgásfajta már megszokott, míg másoknak még nem volt szerencséjük kipróbálni.

Egyben biztosan lehetünk: gyermekünk mozgásigényét kielégíthetjük egy megfelelő trambulin beszerzésével, egyúttal mi szülők örülhetünk, hogy gyermekünk eleget mozog a friss levegőn. Nagyon fontos azonban, hogy gyermekeink minden helyzetben biztonságban legyenek, ezért nagyon fontos a megfelelő - belső védőhálós - trambulin kiválasztása, valamint megfelelő elhelyezése.

Miért éppen trambulint vásároljunk gyermekeinknek?

· Elsősorban a gyerekek imádják.

· Erősíti az izomzatot.

· Növeli a test rugalmasságát.

· Nem terheli úgy a gerincet és az ízületeket, mint a sportok zöme.

· Stresszoldó hatású.

Mi alapján válasszunk trambulint?

- Mindenekelőtt döntsük el, hová szeretnénk a trambulint elhelyezni, mennyi hely áll rendelkezésünkre a kertben. Ennek függvényében válasszuk ki a megfelelő méretű trambulint. Kínálatunkban megtalálható 244 cm átmérőjű trambulintól egészen 427cm átmérőjű trambulinig.

- Másik fontos tényező a trambulinok terhelhetősége. Általánosságban elmondható, hogy egy trambulin minél nagyobb, annál nagyobb a teherbírása is.

De figyelem! Tudta, hogy az EU-s szabályok alapján a trambulinon egyszerre csak egy személy ugrálhat!

Tippünk: Fordítson figyelmet a trambulin vázára is. Válasszon olyan trambulint, melynek váza galvanizált acélból készült, és erős, stabil lábakkal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Munkaruha - 5 dolog, amit egy jó munkás póló nyújt neked

5 dolog, amit egy jó munkás póló nyújt neked

Amikor munkás pólókról van szó, az embernek legtöbbször a kinyúlt, lyukas, régen nem használt ruhadarabjai jutnak eszébe, amelyek tökéletesen a kerti munkához, a garázsban való bütyköléshez vagy egyéb fizikai munkához.

Így találhatod meg a számodra tökéletes elektromos láncfűrészt!

Így találhatod meg a számodra tökéletes elektromos láncfűrészt!

Egy elektromos láncfűrész aranyat ér, ha a téli tüzelőt kell összeaprítanod, le kell vágnod egy rossz helyre lógó gallyat, ki kell vágnod egy fát vagy a barkácsoláshoz szükséges alapanyagot készítenéd elő.

Sok hasznos gyomnövény létezik - Ezeket a növényeket ne gyomláld ki, mert hasznosak! – figyelje ezekre.

Ezeket a növényeket ne gyomláld ki, mert hasznosak!

A kertünkben felüthetik a fejüket olyan gyomok, amelyek valójában nem is azok. A gyomnövények közül sok hasznos is megtalálható. Mutatjuk is, melyek ezek!