A növények éreznek és intelligensek is

A növényeket folyamatosan vizsgálják, legyen szó a fákról vagy éppen virágokról. Már nagyon sok tudós megállapította, hogy a növények intelligensek, éppen olyan módon, mint az emberek. Meglepő és tanulságos tudományos eredmények születtek ezzel kapcsolatban.
A növények, hasonlóan az emberhez - A növények éreznek és intelligensek is – intelligens lények.

A növényi agy és idegrendszer

Amikor meghalljuk ezt a kifejezést, lehet, hogy elcsodálkozunk rajta, hiszen hogyan is lehetne egy növénynek agya. Márpedig van, méghozzá igen fejlett aggyal és idegrendszerrel rendelkeznek. A növények közül az ananásszal kapcsolatban is végeztek vizsgálatokat. Megállapították, hogy ez a növény annyira intelligens, hogy az éghajlati viszonyok alapján akár két évre előre képes megtervezni a saját növekedését. Ez is arra vall, hogy a növények magas szintű intelligenciával megáldottak.

A növények, mint tudatos „lények”

Egyes kutatók egyenesen úgy vélik, hogy a növények nagyon is tudatos lények. Igen, lények. Éppen olyan lények, mint az emberek, akik kommunikálnak egymással, akik képesek felmérni a saját életkörülményeiket és eszerint cselekedni. Sőt, a kutatók tovább mennek, és azt állítják, hogy a növények éreznek, érzésekkel vannak teli, így reagálnak a fájdalomra is.

A növények nem pusztán egymással képesek kommunikálni, hanem más élő szervezetekkel is, mint például az állatok, vagy éppen a gombák. A növények folyamatosan nyomon követik és értékelik is a külső és belső világukat és még válaszokat is adnak, azaz képesek a kommunikációra.

A növények testrészei

Amikor gyerekkorunkban fát rajzolunk, azt képzeljük, hogy a fa lombkoronája a feje, míg a törzse, vagy a fa gyökérzete nem más, mint a növény lába. A kutatók szerint, ez az elképzelés téves. A növényeknek, voltaképpen a gyökérzetük az agyuk és azt lehet mondani, hogy ennek köszönhetően kiterjedt ideghálóval, azaz aggyal rendelkeznek. A növények idegrendszere nem más, mint maga a gyökér csúcsa. Egyes növények sokkal több agyi neuronnal rendelkeznek, mint maga az ember. Többek között ezért is nevezik őket a tudósok tudatos és intelligens lényeknek.

A növények már azért is nagyon csodálatosak, mivel nincs szükségük egy olyan „tárolóra”, mint az embereknek, vagy az állatoknak. Hiszen ez utóbbiaknál az agyban találhatók a neuronok, az agykéreg, vagy maga az idegháló, míg a növények esetében a talaj szolgáltatja a terepet az ideghálók számára.

A növények éreznek, érzékelik a fájdalmat is

A növények tehát tudatos lények, akik érzékelik a fájdalmat. A tudósok kíváncsiak voltak arra, hogyan lehet csökkenteni egy-egy növény fájdalmát, például annak átültetésekor. Olyan szereket adtak ezeknek a növényeknek, mint az embernek, amikor nagy fájdalmaik vannak. Az egyik ilyen szer, a morfium volt. A tudósok szerint, a növények éppen úgy reagáltak a morfiumra, mint az emberi lények, azaz jelentősen lecsökkent a fájdalomszintjük, azaz ezzel is bebizonyosodott, hogy a növények is éppen olyan érző lények, akárcsak az ember.

Kapcsolódó cikkek

Dobd fel az ételeket ehető virágokkal!

Dobd fel az ételeket ehető virágokkal!

Az ehető virágok izgalmas díszítő elemei és ízesítő az ételeknek. Összefoglaltuk, mit érdemes tudni róluk.

Munkaruha - 5 dolog, amit egy jó munkás póló nyújt neked

5 dolog, amit egy jó munkás póló nyújt neked

Amikor munkás pólókról van szó, az embernek legtöbbször a kinyúlt, lyukas, régen nem használt ruhadarabjai jutnak eszébe, amelyek tökéletesen a kerti munkához, a garázsban való bütyköléshez vagy egyéb fizikai munkához.

A növények, hasonlóan az emberhez - A növények éreznek és intelligensek is – intelligens lények.

A növények éreznek és intelligensek is

A növények éppen olyan tudatos és érző lények, mint az emberek. A kutatások azt bizonyítják, hogy a növények is fejlett intelligenciával rendelkeznek.