Minőségi futószőnyeg nem csak az előszoba padlójára

A futószőnyeg az egyik legalapvetőbb lakberendezési kiegészítő az előszobákban, de a kisebb alapterületű helyiségekbe is remek választás.
Minőségi futószőnyeg nem csak az előszoba padlójára

A futószőnyegek választásakor leggyakrabban csak a színét és a stílusát, mintázatát vesszük figyelembe, pedig létezik még jó néhány paraméter, amit szőnyeg, futószőnyeg választáskor érdemes alaposan szemügyre venni. A kiválasztott szőnyegnek természetesen minden esetben passzolnia kell az lakásunk stílusához és meg kell, hogy feleljen az ízlésünknek, de most nézzük meg, milyen egyéb tulajdonságokat érdemes még figyelembe vennünk.

Könnyű tisztíthatóság

A szőnyeget, mint ahogyan a bútorainkat sem cserélgetjük évről-évre, így érdemes olyan szőnyeget választanunk, ami könnyen tisztán tartható, esetleg mosható, mindemellett kellőképpen színtartós, hogy a tisztítástól ne fakuljon meg idő előtt.

Manapság már léteznek úgynevezett Aqua Clean technológiával gyártott szőnyegek, amelyeket egy speciális védőbevonattal gyártanak a könnyű tisztíthatóság érdekében. A Rug & Roll webshopjában található futószőnyegek mindegyike ezzel a technológiával készült, amelynek köszönhetően a termékek igen különös tulajdonságokkal is bírnak. Az Aqua Clean szennytaszító védőréteg nem engedi a szennyeződéseket a szőnyeg szálai közé bejutni, így ha foltos lesz kedvenc Rug & Roll szőnyeged, csak önts egy kis tiszta vizet a foltra és egy nedves szivacs vagy nedves törlőkendő segítségével körkörös mozdulatokkal távolítsd el a foltot. A szőnyegtisztítás során egyáltalán nem lesz szükséged vegyszerekre, tisztítószerekre, ami a vegyszermentes otthonok számára igen nagy előny. A szennytaszító bevonat olyan foltok esetén is megvédi a szőnyeget, mint a vörösbor, a csokoládé, különböző szószok, de még a zsír és az olajfoltoknak is ellenáll! Ráadásul a Rug & Roll szőnyegei mosógépben is moshatóak, így nagytakarításkor a szőnyegeket igen könnyedén tisztíthatod, és mosás után ugyanolyan élénk színű lesz, mint újkorában.

Minőség és színtartósság

Mint már említettük, a futószőnyeg színtartóssága is igen fontos, hiszen ki szeretné gyakran cserélni a szőnyegeit? Érdemes olyan szőnyegeket választanunk otthonunk padlójára, amelyek magas színtartósággal és nagy kopásállósággal rendelkeznek, így kedvenc szőnyegünk hosszú évekig lehet az otthonunk éke. A Rug & Roll szőnyegek mindegyike ezen tulajdonságokban is remekül helytáll.

Mit tudnak még ezeken felül a Rug & Roll szőnyegei?

  • robotporszívóval is könnyedén takaríthatóak, a robotporszívó nem akad fel a szőnyeg szélén

  • padlófűtéshez is tökéletesen alkalmas

  • kifejezetten széles minta-, és méretválasztékban kaphatóak

  • magas színtartósság jellemzi a szőnyegeket, színüket sokáig megőrzik,és nem fakulnak

  • minden szőnyegük OEKO-TEX 100 minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy szőnyegeik mentesek a káros vegyi anyagoktól

Futószőnyeget leggyakrabban előszobában használunk, de manapság – mint minden lakberendezési tárgy – a futószőnyeg is kissé újraértelmezett lett. Egyre többen használjuk ugyanis a futószőnyeget szűkebb helyiségekben, kisebb gyerekszobában, dolgozószobában, de akár egy pici irodában is. A Rug & Roll szőnyegei bátran használhatóak azonban akár a vizes helyiségekben is, mert jól bírják a vizet és igen gyorsan megszáradnak. Emellett csúszásgátló szilikon hátoldallal rendelkeznek, így a vizes helyiségek padlójára is maximális biztonsággal leteríthetjük.

Ha igazán minőségi futószőnyeget szeretnél otthonodba jó áron, akkor látogass el a Rug & Roll webshopjába vagy budapesti bemutatótermükbe, ahol személyre szabott stílustanácsadással is várják az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kandallót az otthonunkhoz?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kandallót az otthonunkhoz?

Ha szeretne otthonába egy kis meghittséget és meleget varázsolni, a kandalló remek lehetőség erre. A vásárlás előtt azonban sok mindent figyelembe kell vennie.

WPC teraszburkolat - Tartósság mindenek felett!

WPC teraszburkolat - Tartósság mindenek felett!

A burkolás nem kis munka, de ha a végeredmény ellenállósága maximális, akkor megéri a fáradozást.

Fürdőszoba kisokos: ha nem tudod, milyen márkát válassz!

Fürdőszoba kisokos: ha nem tudod, milyen márkát válassz!

Ismered már a legnagyobb fürdőszobai termékeket gyártó márkákat? Ha még nem, akkor kattints a cikkünkre és tudd meg, mire számíthatsz tőlük!