Karácsonyfa, műfenyő - milyet érdemes választani?

Akinek fontos a környezetvédelem, karácsonyi fenyőfa kapcsán elgondolkozik a műfenyő lehetőségén is. Manapság számtalan műfenyő közül választhatunk, ezért a bőség zavara az, ami igazán nehézséget jelenthet a vásárlás során.
Karácsonyfa, műfenyő - milyet érdemes választani?

A karácsonyfa megfelelő helyének és méretének megválasztása

Elsődleges kérdés, hogy hova szeretné tenni a műfenyőt. Nagyobb fenyőt tenne a földre, vagy egy kisebbet megemelten, egy kis asztalra? A kedvező elhelyezés kiválasztása nem fog sok fejtörést okozni, ugyanis műfenyőinket nem kell nagyon távol tenni a radiátortól, nem lesz semmi baja melegebb környezettől, nem fognak elkezdeni hullani a tűlevelei, ahogy egy élő fa esetében. Ha elképzelte, hol lenne a legjobb helye, jöhet a méret kérdése. Ragadjon centit és mérje le, hogy pontosan mekkora hely áll rendelkezésre. Érdemes úgy számolni, hogy a fa körül könnyedén lehessen tevékenykedni, hiszen a legtöbb családban a karácsonyfa díszítés közös program. Sarkalatos pont, hogy a karácsonyi ajándékok is elférjenek a karácsonyfa alatt vagy mellett, netán körülötte. Külön felhívnánk karácsonyfadíszek kapcsán a figyelmet a belmagasság kérdésére, aki csúcsdíszt szeretne a karácsonyfája tetejére tenni, ne felejtse el azt is belekalkulálni a magasság kiválasztásakor.

A műfenyő fajtájának, típusválasztásának szempontjai

Ha kiválasztottuk a műfenyő helyét, következhet az igazán izgalmas rész, a fa stílusa. Ez teljes mértékben az Ön és a családja ízlésére van bízva, tegye hát fel magának a kérdést, hogy mit szeretne látni az otthonában? Van kedvenc fenyő fajtája? Sűrű, dús fenyőfát, amely tökéletes minden szempontból, vagy egy ritkább fenyőt szeretne, amelyre több dísz fér? Hagyományos karácsonyfa talpat preferál vagy inkább cserepes, földlabdára hasonlító kivitelezést? Külön szeretne égősort felhelyezni a fára vagy egyszerűen már a műfenyőbe beépítve megvenni? Nálunk mindenre talál opciókat!

További befolyásoló tényező: az ár

Értelemszerűen választását az árak is befolyásolhatják. A teljes 3D-s hatású fenyőfáinkról közelről sem látható, hogy nem valódiak, hiszen pontos modellezésünknek, és fejlett gyártástechnológiánknak köszönhetően természetes társaik szakasztott másai. Egy ilyen FULL 3D-s műfenyővel, valamint ízléses dekorációval és egy kis fenyőillattal a valaha látott legszebb karácsonyfája lehet. Amennyiben kisebb keret áll rendelkezésére válasszon olyan műfenyőt, aminél a belső ágakat sima változatban készítették, de a kívül lévő, jól látszódó fenyőágak szép 3D-s megjelenésűek.

Különleges hatású műfenyők, extrák: hófödte, full 3D, beépített LED-ek, dekoratív talpmegoldások

Egyre trendibb választás a hófödte hatású fenyőfa, amely szakasztott mása a fenyőerdők természetes zöld fenyőinek, egyből havazás után. Egy ilyen fenyő mellett még a fűtött lakásban is egy erdei kunyhóban érezhetjük magunkat, mintha éppen most hoztuk volna be az erdőben kivágott fenyőfát, még a hónak sem volt ideje elolvadni rajta. Legtöbb műfenyőnk hagyományos karácsonyfa talppal kapható, azonban talál fenyőket virágcserépben vagy dekoratív állványon is. Több modellünk kapható beépített égősorral is, erről a LED világítású fenyőink között talál bővebb információkat. Ha kedvenc fenyőfa típusra szeretne keresni, esetleg megtetszett egy utazás vagy kirándulás alkalmával egy-egy fenyő fajta, nálunk ezt is megteheti.

Műfenyő, mint hosszútávú beruházás

Akármelyiket is válassza, biztosra vesszük, hogy jól fog dönteni. Műfenyőt vásárolni egyben beruházást is jelent a jövőbe. Mostantól minden éven kihúzhat egy teendőt a karácsonyi teendői közül, a karácsonyfavásárlást. Nem kell utolsó pillanatban, sötétben, becsomagolt fák közül találgatni, melyik fog jól mutatni otthonában, az ünnep elmúltával pedig nem kell tűlevelek végeláthatatlan seregét porszívózni. Azonban változatlanságtól sem kell tartani, hiszen akármelyik évben könnyűszerrel lecserélheti a dekorációit, választhat a korábbiaktól teljesen eltérő stílust. Egy biztos, Önnek csak egyszer kellett kifizetni, gondoskodni arról, hogy legyen… a többi évben csak gyönyörködni kell benne.

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyfa, műfenyő - milyet érdemes választani?

Karácsonyfa, műfenyő - milyet érdemes választani?

Műfenyővel is igazi a karácsony! Van már hófödte hatású műfenyőfa is.

Sok dolog végzi a szemetesben - Miket ne dobjunk a szemétbe? Miért veszélyes? – olyan dolgok is, amelyeknek nem kellene.

Milyen tárgyakat ne dobjunk a szemétbe? Miért veszélyes?

A környezetünk segélykiáltásait ma még nem sokan hallják meg, pedig rengeteg lehetőség van arra, hogy megóvjuk. Sok olyan tárgy és holmi van a háztartásunkban, amelyeknek nem a szemetesben van helye. A cikkben ezekről a tárgyakról lesz szó.