A CE-Connector folytatódik!

A program új szakaszba lép – a következő 3 évben: továbbra is folytatjuk angyalbefektetők bevonását, nagy hangsúlyt fektetünk az egyetemi innovációs központokkal, Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal Hungarian Startup University Programjával (NKFIH HSUP) valamint nagyvállalatok kifejezetten innovációs célú programjaival való együttműködésre.
A CE-Connector folytatódik!

További információk: https://www.k2m.club/ce-connector-504597-650971.html


A 2022. június 14-én, online formában megrendezett 3. CE-Connector Days előadássorozat és tapasztalatcsere programjaival záruló előkészítő szakasz igazán sikeresnek tekinthető, hiszen számos startup szerzett befektetőket céljai megvalósításához.

A Lengyelország, Németország, Horvátország, Magyarország, Szlovénia és a Cseh Köztársaság részvételével működő együttműködésben Magyarország kitűnően teljesített, hiszen az előkészítő szakaszban a német részvevőkkel megegyező számú üzleti angyal befektetés létrejöttét támogatta.

Mi a CE-Connector?

A CE-Connector egy – az Európai Unió által finanszírozott –, 2019-ben indított közép-európai kezdeményezés, amelynek deklarált célja olyan innovatív, induló vállalkozások támogatása, amelyek az MVP bevezetése után szeretnének forrást szerezni.

A partnerség komplex támogatást nyújt kezdő vállalkozásoknak:

 • nemcsak angyalbefektetők bevonásában,

 • hanem a közfinanszírozás lehetőségeinek feltérképezésében is segít.

 • Emellett személyre (cégre) szabott üzletfejlesztési tanácsadással,

 • hálózatbővítéssel és

 • tudásbővítéssel is szolgál.

 • Mindez ingyenesen elérhető a projekt keretében.


Miért jött létre a CE-Connector?

Az induló vállalkozások az innováció, a fejlődés mozgatórugói, és Közép-Európa jövőbeli jólétének garanciái. Noha számos új finanszírozási konstrukció elérhető kezdő cégek számára, az első lépés megtétele még mindig nagyon nehéz. Ugyanis pénzügyi szakadék tátong az angolul „3F-nek” (barátok, család és alapítók) nevezett alapító mikroközösség és a kockázati tőke között.

 • Az egyik megoldás erre a problémára, ha megkönnyítjük, leegyszerűsítjük az érdekelt felek (állami szolgáltatók, ipari és üzleti oldalak és az induló vállalkozások) közötti kapcsolat kialakulását. Ez a CE-Connector célja.

 • A távlati cél nemcsak egy-egy startup támogatása, hanem helyi (vidéki) startup ökoszisztémák kialakítása is. A startup ökoszisztéma feltétele egy egységes, alulról épülő, független közösség, amelyben az állami szektor, az üzleti oldalak és az induló helyi vállalkozások egy olyan inspiráló, gyümölcsöző gazdasági közösséget és együttműködést hoznak létre, amelyben minden résztvevő fél megtalálja a számítását, és vonzerőt gyakorol más vállalkozások odatelepülésére is.

Hogyan működik a CE-Connector?

 • A fiatal startup-okat egy tapasztalt szakértői csapat segíti az ötlettől a megvalósulásig vezető úton.

 • A partnerség komplex támogatást nyújt kezdő vállalkozásoknak:

 • nemcsak angyalbefektetők bevonásában,

 • hanem a közfinanszírozás lehetőségeinek feltérképezésében is segítséget nyújt.

 • Emellett személyre, (cégre) szabott üzletfejlesztési tanácsadással,

 • hálózatbővítéssel és

 • tudásbővítéssel is szolgál.

 • Mindez ingyenesen elérhető a projekt keretében.

 • A projekt küldetése, hogy az induló vállalkozásokat összekapcsolja a befektetőkkel, más néven üzleti angyalokkal, valamint az állami és ipari, üzleti oldallal.

 • A cél a friss, innovatív, új ötletek, fiatal projektek megvalósulási esélyének növelése, valamint az induló vállalkozások és a kockázati tőke közötti szakadék áthidalása.

 • A CE-Connector projekt 6 ország (Németország, Lengyelország, Horvátország, Szlovénia, Magyarország és Csehország) 11 partneréből áll.

Miben lesz más a CE Connector második szakasza?

 1. június végén lezárul a CE-Connector első szakasza. Az előkészítő szakaszban Magyarország kitűnően teljesített, hiszen a német részvevőkkel megegyező számú üzleti angyal befektetés létrejöttét támogatta.

A program folytatódik!

Terveink között szerepel a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával (SZTNH) együttműködve egy startup-okra kifejlesztett oktatási és mentorálás program indítása, hiszen egyre inkább a tőkebevonás feltételévé válik a megfelelően védett szellemi tulajdon és az ezzel együtt járó cégérték növekmény. Ezzel a CE-Connector a következő fejlődési szakaszába lép és egyedi szolgáltatásokkal teszi sikeressé a hazai és regionális startup-okat.

A k2m.club-bal közös rendezésben megvalósuló következő rendezvényünkre várunk szeretettel és lehetőségekkel minden startup-ot szeptember 6-án.

A programról részletesebben itt lehet tájékozódni: https://www.k2m.club.

Szerző: EnterCom online marketing ügynökség

A magyar partner részvétele a projektben a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul(t) meg. A projekt Interreg Central Europe programból került finanszírozásra.

Kapcsolódó cikkek

Melyik a 3 leghatékonyabb online marketing eszköz?

Melyik a 3 leghatékonyabb online marketing eszköz?

Az online marketing dinamikus és változó világa folyamatosan új kihívásokat és lehetőségeket rejt.

Mi az az 5S módszer?

Mi az az 5S módszer?

Az 5S egy lean eszköz, ami jobbára a céges munkahelyek rendezett kialakítása során játszhat főszerepet.