Mi az az 5S módszer?

Az 5S egy lean eszköz, ami jobbára a céges munkahelyek rendezett kialakítása során játszhat főszerepet.
Mi az az 5S módszer?

Korántsem csupán rendről és tisztaságról van szó az esetében, hiszen ha a módszer elsajátítása, egyúttal alkalmazása sikeres, az egyet jelent a lean fennakadásmentes bevezetésével és fenntartásával. Úgy is fogalmazhatunk, hogy utóbbi feltétele a módszer hozzáértő, tudatos, megtervezett használata.

Áttekinthetőbb folyamatok, fenntartható rend?

Igen, az 5S módszer közbenjárásával egy olyan dolgozói morál hozható létre, ahol a folyamatok áttekintése pontosan ugyanannyira nem okozhat nehézséget, mint az esetlegesen felbukkanó problémák eredőjének felderítése, orvoslása, egyúttal a rend, a rendszer megteremtése és megőrzése. Ez az az eszköz, ami képes egy olyan dolgozói közeget létrehozni, ahol a munkatársak odafigyelnek egymásra, a környezetükre, valamint motiváltak a fejlődés, az innovációk megismerése, beépítése iránt. Ez hatalmas kulturális váltás, aminek hála a szervezet aktiválása épp úgy megtörténhet, mint a dolgozók tulajdonosi szemléletének kialakítása, valamint a vállalati kép formálása, a fegyelem fenntartása.

Az 5S segítségével kiépített barátságos, vonzó munkakörnyezet minden tekintetben előnyös, a benne dolgozók, illetve a partnerek számára egyaránt. Vagyis olyan körülmények teremthetőek meg tartósan, amik megalapozhatják a hatékony, biztonságos, minőségi munkavégzést. Ez az a vállalati állapot, ahol erőlködés nélkül, könnyedén előmozdítható a folyamatos fejlesztés, fejlődés.

Tömeggyártás helyett lényeg az egyediség?

Igen, a fenti szellemiség jelentékeny mértékben támogatja a kisebb árukészlet tartását, ugyanakkor ezzel együtt a meglévő termékek egyediségének fokozását. Vagyis az ilyen feltételek alapján előállított padlómatrica nem egy tömegtermék, hanem egy egyedi választás, ami egyúttal minőséget testesít meg, így is hozzájárulva a biztonságos alkalmazáshoz és a vásárlói elégedettséghez. A gyors, precíz szállításnak, illetve a minimális rendelési mennyiség hiányának köszönhetően a beszerzés egyszerűbb, mint valaha!

Kapcsolódó cikkek

A bérgyártás lehetősége egy palackozóüzemben

A bérgyártás lehetősége egy palackozóüzemben

A bérgyártás egyre népszerűbb megoldás a gyártóiparban, különösen az italgyártás területén. De mi is pontosan a bérgyártás, kik számára jelenthet előnyös megoldást, valamint mikor érdemes igénybe venni ezt a szolgáltatást?

Megérkeztek a legújabb Apple laptopok! Mit kell tudni róluk?

Megérkeztek a legújabb Apple laptopok! Mit kell tudni róluk?

Itt vannak a legújabb Apple MacBook-ok, amelyek jobban hasítanak, mint bármely másik eszköz. De vajon mit érdemes tudni róluk? Most kiderül!

Melyik a 3 leghatékonyabb online marketing eszköz?

Melyik a 3 leghatékonyabb online marketing eszköz?

Az online marketing dinamikus és változó világa folyamatosan új kihívásokat és lehetőségeket rejt.