Mire ügyeljünk saját cégünk indításakor?

Az egyéni vállalkozás egyre népszerűbb megélhetési alternatíva a magánszemélyek körében.
Mire ügyeljünk saját cégünk indításakor?

Sokan a gyerekvállalás során döbbennek rá, hogy már nem azzal akarnak foglalkozni, amivel korábban, de akadnak olyanok is, akik hosszú évek alatt tökéletesítik a váltás nagy tervét, mielőtt megvalósítanák azt.

A tanácstalanság ilyenkor teljesen természetes, a folyamat velejárója, hiszen nem minden nap alapít saját céget az ember, de mindez a Logosz segítségével jóval egyszerűbb lesz. A cégcsoport számos szolgáltatásával segíti a kezdő vállalkozásokat (is), a székhelyszolgáltatás, a cégalapítás különféle formái mind ezek közé tartoznak. A jogi háttér biztosítása a folyamat beindításakor szintén része a kedvező áron hozzáférhető szolgáltatásoknak.

Amikor szeretnénk saját üzletbe kezdeni, akkor tehát két út áll előttünk: belevághatunk egyéni vállalkozóként, illetve céget alapíthatunk. Különféle cégformák közül kell választanunk: Zrt., Bt., Kft., amik mind egyedi jellemzőkkel rendelkeznek. Az egyéni égek alapítása mellett egyéni vállalkozásba is kezdhetünk, de bármelyik utat választjuk, nem kell egyedül szembenézni a felmerülő kérdésekkel. Ezek a megfelelő adózási módozattal kapcsolatos, tevékenységi körrel, könyvelési, számlázási kérdésekkel való foglalkozást is jelenti, amire kezdőként még nem feltétlenül van rálátásunk.

A cégalapítás tehát könyvelési kötelezettségekkel is jár már a kezdetektől, az pedig a cégformától függően változik, hogy ügyvédi vagy kizárólag könyvelői segítségre szorulunk-e. Már a folyamat elindítása előtt szükségünk lesz a szakértői segítségre, így ha az ötlet megszületett, illetve rendelkezünk valamiféle üzleti tervvel, de legalábbis elképzeléssel, akkor következő lépésként keressünk saját könyvelőt. A székhelyszolgáltatás eközben is hasznos lesz a számunkra, és az építő tanácsok segítségével egyszerűbb lesz a dolgunk, mint azt gondoltuk volna. Akármelyik cégforma mellett tesszük le a voksunkat, a minimális költségen elérhető szolgáltatásokkal a saját dolgunkat könnyítjük meg.

Kapcsolódó cikkek

A CE-Connector folytatódik!

A CE-Connector folytatódik!

Június végén befejeződött a CE-Connector EU által finanszírozott, 3 éves előkészítő szakasza.

Megérkeztek a legújabb Apple laptopok! Mit kell tudni róluk?

Megérkeztek a legújabb Apple laptopok! Mit kell tudni róluk?

Itt vannak a legújabb Apple MacBook-ok, amelyek jobban hasítanak, mint bármely másik eszköz. De vajon mit érdemes tudni róluk? Most kiderül!