Mire ügyeljünk saját cégünk indításakor?

Az egyéni vállalkozás egyre népszerűbb megélhetési alternatíva a magánszemélyek körében.
Mire ügyeljünk saját cégünk indításakor?

Sokan a gyerekvállalás során döbbennek rá, hogy már nem azzal akarnak foglalkozni, amivel korábban, de akadnak olyanok is, akik hosszú évek alatt tökéletesítik a váltás nagy tervét, mielőtt megvalósítanák azt.

A tanácstalanság ilyenkor teljesen természetes, a folyamat velejárója, hiszen nem minden nap alapít saját céget az ember, de mindez a Logosz segítségével jóval egyszerűbb lesz. A cégcsoport számos szolgáltatásával segíti a kezdő vállalkozásokat (is), a székhelyszolgáltatás, a cégalapítás különféle formái mind ezek közé tartoznak. A jogi háttér biztosítása a folyamat beindításakor szintén része a kedvező áron hozzáférhető szolgáltatásoknak.

Amikor szeretnénk saját üzletbe kezdeni, akkor tehát két út áll előttünk: belevághatunk egyéni vállalkozóként, illetve céget alapíthatunk. Különféle cégformák közül kell választanunk: Zrt., Bt., Kft., amik mind egyedi jellemzőkkel rendelkeznek. Az egyéni égek alapítása mellett egyéni vállalkozásba is kezdhetünk, de bármelyik utat választjuk, nem kell egyedül szembenézni a felmerülő kérdésekkel. Ezek a megfelelő adózási módozattal kapcsolatos, tevékenységi körrel, könyvelési, számlázási kérdésekkel való foglalkozást is jelenti, amire kezdőként még nem feltétlenül van rálátásunk.

A cégalapítás tehát könyvelési kötelezettségekkel is jár már a kezdetektől, az pedig a cégformától függően változik, hogy ügyvédi vagy kizárólag könyvelői segítségre szorulunk-e. Már a folyamat elindítása előtt szükségünk lesz a szakértői segítségre, így ha az ötlet megszületett, illetve rendelkezünk valamiféle üzleti tervvel, de legalábbis elképzeléssel, akkor következő lépésként keressünk saját könyvelőt. A székhelyszolgáltatás eközben is hasznos lesz a számunkra, és az építő tanácsok segítségével egyszerűbb lesz a dolgunk, mint azt gondoltuk volna. Akármelyik cégforma mellett tesszük le a voksunkat, a minimális költségen elérhető szolgáltatásokkal a saját dolgunkat könnyítjük meg.

Kapcsolódó cikkek

A bérgyártás lehetősége egy palackozóüzemben

A bérgyártás lehetősége egy palackozóüzemben

A bérgyártás egyre népszerűbb megoldás a gyártóiparban, különösen az italgyártás területén. De mi is pontosan a bérgyártás, kik számára jelenthet előnyös megoldást, valamint mikor érdemes igénybe venni ezt a szolgáltatást?

Melyik a 3 leghatékonyabb online marketing eszköz?

Melyik a 3 leghatékonyabb online marketing eszköz?

Az online marketing dinamikus és változó világa folyamatosan új kihívásokat és lehetőségeket rejt.