Spórolási tippek a klíma használatához

Ha okosan használjuk a berendezést, nem kell tartanunk attól, hogy az egekig szöknek a számláink.
Spórolási tippek a klíma használatához

Az elsődleges feladatunk nem magához a klímához kapcsolódik, hanem a szokásainkhoz. Ha túl meleg van otthonunkban, akkor tegyünk meg mindent, hogy feleslegesen ne járassuk a gépet. Ez azt jelenti, hogy árnyékoljuk az ablakokat, ez nagyon fontos, hiszen ezzel csökkenthetjük a szoba hőmérsékletét, de legalábbis a felmelegedés mértékét.

Próbáljuk a főzést, a magas hőmérsékleten való mosást, illetve minden ilyen jellegű munkát olyankor végezni, amikor kint is kicsit hűvösebb van. Ezzel persze nem azt mondjuk, hogy reggel ötkor verjük fel a szomszédot a centrifugával, de próbáljunk nem emelni a lakás hőmérsékletén, amikor napközben tombol a hőség.

Próbáljunk már a beszerzéskor olyan berendezést választani, ami energiatakarékos. Mivel hosszú távú befektetésről van szó, nem érdemes ilyesmin spórolni, hogy később viszont takarékosabban használhassuk.

Ne állítsuk túl alacsony hőmérsékletre, hiszen ezzel nem csak a megbetegedéseket kerülhetjük el, hanem a felesleges működést. A külső és belső hőmérséklet között ne legyen drasztikusan nagy a különbség. Ha megtehetjük, csökkentsük hőérzetünket extra gyors hűsítőzuhannyal, és ha otthon tartózkodunk, akkor ne öltözzük túl a kánikulát, ne a berendezésnek kelljen ezzel is dolgoznia.

Fontos továbbá, hogy ne hanyagoljuk el a karbantartást, a klíma szerelés évente legalább egyszer történjen meg, de ha inverteres készülékkel rendelkezünk, inkább kétszer.Kapcsolódó cikkek

Kárpittisztító gép használata a szennyeződésektől mentes felületek érdekében - az ünnepek alatt is!

Kárpittisztító gép használata a szennyeződésektől mentes felületek érdekében - az ünnepek alatt is!

Mindenki ezerrel készül az ünnepekre. Elindult a karácsonyi ajándékvásárlás, az ebéd elkészítéséhez szükséges bevásárlólista összeírása, a megfelelő dekoráció kiválasztása, valamint a vendégek otthonába történő meghívása egyaránt.

A bort - Mire jó a bor? Miért ne öntsd ki a maradékot? – sok mindenre fel lehet használni.

Mire jó a bor? Miért ne öntsd ki a maradékot?

A bort nem csak meginni jó, ezer más felhasználási módja is létezik. Mutatunk is néhány érdekeset.

A takarítás - Nem is gondoltad volna, hogy ezek is működnek. Takaríts egyszerűen és gyorsan! – természetes eszközei, anyagai.

Nem is gondoltad volna, hogy ezek is működnek. Takaríts egyszerűen és gyorsan!

A konyhánkban is lehetnek olyan remek anyagok, amelyek hatékonyan tisztítanak és fedik el a kellemetlen szagokat. Mutatunk is néhány ilyen remek anyagot.