Télen is elvégezhető fürdőszobai felújítási munkálatok

Sokan hiszik azt, hogy télen nincs lehetőségünk különféle felújítások elvégzésére a hidegebb időjárás miatt, de ez egyáltalán nem igaz csak fontos észben tartanunk egy pár dolgot, ha a felújítás mellett döntenénk. Mostani cikkünkben a télen is elvégezhető fürdőszobai felújítási munkálatokról ejtünk pár szót.
Télen is elvégezhető fürdőszobai felújítási munkálatok

Burkolás

Ingatlanunkon belül bátran végezhetünk különféle burkolási munkákat, amik lehetnek az alábbiak:

· parkettázás

· csempézés

· padlószőnyeg lerakása.

Fontos még tudnunk, hogy egy hideg burkolás esetében a száradási idő sokkal lassabb, hiszen a nedvesség miatt később szárad meg a ragasztó. Meleg burkoláskor pedig jobb, ha nem végzünk ragasztási munkákat a hidegebb napokon. Nem árt még az sem, hogy ha a burkolási alapanyagokat használat előtt melegebb helységben tartjuk, hogy jobban tudjon alkalmazkodni az adott hőmérséklethez.

Nyílászárók cseréje

Az ajtó és ablak cseréjébe akár télen is belevághatunk, de csak abban az esetben, ha olyan profi szakemberek végzik a nyílászárócserét, akik gyorsan dolgoznak. Akár még egy redőny felrakás is lehetséges télen, de itt ablakunknak nyitva kell lennie a munka végéig. A téli felújításokkal sokat spórolhatunk, hiszen akár az energia 15 százalékát is megspórolhatjuk velük, legfőképp egy olyan redőny esetében, ami hőszigetelős.

Beépített bútorok cseréje, felújítása

A beépített bútorok cseréje és felújítása olyan munka, amit bármelyik évszakban elvégezhetünk, hiszen ebben az esetben nem jelent gondot a rosszabb időjárás sem, nem befolyásolja a munkát. Legyen szó polcokról, fürdőszobabútorokról vagy bármi egyéb beépített bútor felújításáról, cseréjéről azt télen is bátran elvégezhetjük.

Épületgépészeti munkák

Épületgépészeti munkák közül hidegebb napokon olyanokat végezhetünk, amik nem járnak véséssel vagy fal áttörésével. Az alábbi épületgépészeti munkákat végezhetjük ilyenkor:

· konnektorok,

· kapcsolók,

· lámpatestek,

· vagy a szaniterek bekötését

Ezeken kívül bátran végezhetünk belső szerelvényezést vagy vezetékek behúzását is.

Kád és zuhanyzó beépítés

Szerencsére a téli napokban sem kell lemondanunk a zuhanyzó és kád beépítéséről, ezen a téren persze elsődleges, hogy minőségi termékeket szereljünk be, mint például a kádak a Roltecnik gyártótól. Ezek után nincs más dolgunk csupán annyi, hogy figyeljünk, hogy a fürdőszoba hőmérséklete ne menjen 12-15 fok alá, mivel a kötőanyagok száradása csak így történik meg és a jó szellőztetés is nagyon fontos még.

Csapok vizsgálata, cseréje

Sokan nem foglalkoznak olyan apróbb felújításokra, mint például egy csöpögő csap, hiszen nem tudják, hogy ez komolyabb problémákhoz is vezethet. Ebben az esetben legelőször bizonyosodjunk meg arról, hogy a csaptelep javítható-e, mivel számos modellnek a csapbetétje vagy szelepje cserélhető.

Festés

Ha szeretnénk az ünnepekre egy új külsőt adni otthonunknak egy gyors és olcsóbb megoldást jelenthet egy falfestés, amit akár mi is elvégezhetünk csak itt is fontos, hogy figyeljünk a gyakori szellőztetésre és arra, hogy 12-15 fok között tartsuk a hőmérsékletet.

Összegezve

A fürdő tehát egy olyan helyiség, ahol télen is nyugodt szívvel végezhetünk felújítási munkákat, miközben azért nem árt odafigyelni a megfelelő szellőztetésre és a kellő hőmérséklet biztosítására is.

Kapcsolódó cikkek

A mosdó higiéniájának fontossága és javaslatok a tisztaság fenntartására

A mosdó higiéniájának fontossága és javaslatok a tisztaság fenntartására

A mosdók higiéniája alapvető fontosságú a megfelelő egészség és a fertőzések megelőzése szempontjából.

Fürdőszoba kisokos: ha nem tudod, milyen márkát válassz!

Fürdőszoba kisokos: ha nem tudod, milyen márkát válassz!

Ismered már a legnagyobb fürdőszobai termékeket gyártó márkákat? Ha még nem, akkor kattints a cikkünkre és tudd meg, mire számíthatsz tőlük!

A takarítás - Nem is gondoltad volna, hogy ezek is működnek. Takaríts egyszerűen és gyorsan! – természetes eszközei, anyagai.

Nem is gondoltad volna, hogy ezek is működnek. Takaríts egyszerűen és gyorsan!

A konyhánkban is lehetnek olyan remek anyagok, amelyek hatékonyan tisztítanak és fedik el a kellemetlen szagokat. Mutatunk is néhány ilyen remek anyagot.