A medence kiválasztásának kritériumai

A nyarat már nagyon sokan várják, és évről-évre egyre nagyobb azoknak a száma, akik azt tervezik, az idei nyár kicsit másabb lesz, kicsit többet áldoznak a pihenésre és a kikapcsolódásra.
A medence kiválasztásának kritériumai

Ezt a célt segít megvalósítani az udvarunkon felállított és üzembe helyezett medence, ami elősegíti, hogy a forró nyári napokon lehűtsük magunkat, hogy a nyári szabadságunkat otthoni környezetben, nyugalomban töltsük – ennek jelentős részét a saját medencénkben –, illetve, hogy kerti partit szervezzünk, amelynek fénypontja a medence használata, merthogy ma már számtalan anyagú, formájú és kivitelezésű medence kapható. Mégis hogyan, és mi alapján válasszunk medencét? Mutatunk néhány fontos információt, amely segíthet a döntés meghozatalában.

A medence kiválasztásának szempontjai

A medence kiválasztásánál számos tényezőt figyelembe kell venni. A medence használatának gyakoriságát, a rendelkezésre álló helyet, a medencére szánt összeget, illetve a személyes ízlésünket, amely nagy befolyással bír a medence anyagát illetően.

Milyen gyakran kívánjuk használni a medencét?

Medencevásárlás előtt fel kell tennünk a kérdést, hogy milyen gyakran kívánjuk használni a medencét? Az, hogy milyen gyakorisággal kívánjuk használni a medencét, meghatározza, hogy milyen típusút válasszunk. Amennyiben csak ritkán használjuk, úgy érdemes olyat választani, amelyet egyszerű szétszerelni, és fontos szempont az is, hogy mind a szétszerelés, mind az újbóli összeszerelés gyorsan és egyszerűen menjen.

A rendelkezésre álló hely

Medencevásárlás előtt célszerű azt is mérlegelni, hogy mennyi hely áll az udvarunkon rendelkezésre, hogy akár egy nagyobb medence kényelmesen elférjen, és kényelmesen hozzáférhetővé váljon. Mivel a legtöbb medence összeszerelést igényel, így elegendő helyre van szükség az összeszerelési munkálatokhoz. A medencevásárlóknak azt is tudniuk kell, hogy a medencéhez egyéb kiegészítők is tartoznak, ilyen például a hőszivattyú, a robotporszívó, a homokszűrő, az elektromos fűtőeszköz, amelyek nem csak helyet igényelnek, de a beüzemelésükhöz és a működésükhöz elektromos áram is szükséges, így medence tervezésekor erre is gondolnunk kell.

A medence helyének kiválasztásakor gazdasági szempontokat is figyelembe kell venni. Általában olyan helyen érdemes felállítani a medencét, ahol állandó napfény éri, így a medence vize mindig kényelemesen meleg marad.

A medencére szánt összeg

Amikor medencevásárláson gondolkodunk, azzal is tisztában kell lennünk, hogy nem csupán a medencét, hanem az egyéb kiegészítőket is meg kell, vásárolunk, hiszen a medence vizét és magát a medencét is karban kell tartanunk, és a víz minőségére is fokozottan ügyelni szükséges. Ezért medencevásárlásnál ezt is mindenképpen kalkuláljuk bele a költségvetésbe. Az ár kiszámításakor tehát mindenképpen vegyük figyelembe, mind a medence telepítésével, mind a karbantartásával összefüggő kiadásokat.

Milyen anyagú medencét vásároljunk?

A tanácstalan vásárlók legfontosabb kérdés ez szokott lenni. Az egyik leggyakoribb medencetípus a csővázas medence, amelyet a T-csatlakozók segítségével lehetséges könnyedén összeszerelni. Ezek a medencék jól bírják az időjárás viszontagságait, hiszen a csővázak ellenállnak a korróziónak. A kompozit T-csatlakozó új anyagának köszönhetően erős és UV-álló, és az időjárás viszontagságai ellen is védett, illetve hosszú felhasználhatóságot garantál.

A puhafalú medencék beüzemeléséhez csak egy láb pumpára, vagy elektromos pumpára van szükség. Ezek a medencék felfújható peremmel rendelkeznek és könnyű a karbantartásuk. Egyes termékek vízforgató egységgel, mások a nélkül kaphatók.

Amennyiben az esti relaxációt részesítjük előnyben, úgy az udvarunkra, jacuzzit is választhatunk. A nagy teljesítményű buborékfúvókák a frissítő masszázst teszik lehetővé, illetve a fűtési rendszer elősegíti, hogy a számunkra legmegfelelőbb vízhőmérsékletű vízben regenerálódjunk.

A fa medencék a rusztikus és a modern környezetben is megállják a helyüket. Sokféle modell áll rendelkezésünkre. Választhatunk a kerek, az ovális és a téglalap alakú modellek közül. A medence fa részei kezeltek, így nem csak a kártevőknek, hanem az időjárási viszontagságoknak is ellenáll. A fa medencék külső fa létrát és belső rozsdamentes acél létrát is tartalmaznak.

Kapcsolódó cikkek

A növények, hasonlóan az emberhez - A növények éreznek és intelligensek is – intelligens lények.

A növények éreznek és intelligensek is

A növények éppen olyan tudatos és érző lények, mint az emberek. A kutatások azt bizonyítják, hogy a növények is fejlett intelligenciával rendelkeznek.

Sok hasznos gyomnövény létezik - Ezeket a növényeket ne gyomláld ki, mert hasznosak! – figyelje ezekre.

Ezeket a növényeket ne gyomláld ki, mert hasznosak!

A kertünkben felüthetik a fejüket olyan gyomok, amelyek valójában nem is azok. A gyomnövények közül sok hasznos is megtalálható. Mutatjuk is, melyek ezek!

A kreatív ötletek - Kreatív ötletek kertrendezéshez – egyedivé varázsolják a kertünket.

Kreatív ötletek kertrendezéshez

A kertünkbe minden olyan tárgy jól jöhet, amelyeket a bolhapiacon szereztünk be. Cikkünkben kreatív ötleteket olvashatsz kertrendezéshez.