A múlt szezon legrosszabb átigazolásai

Az idény végéhez közeledve nézzük meg, melyek voltak az idei év legrosszabb transzferei, sok olyan játékos van, aki közel sem hozta azt a teljesítményt, amit elvártak volna tőle az új csapatában.
Itt vannak a legrosszabb átigazolások

Ezek voltak a tavalyi év legrosszabb transzferei, sok olyan játékos van, aki közel sem hozta azt a teljesítményt, amit elvártak volna tőle az új csapatában.

Eden Hazard – Real Madrid

Az elmúlt nyár egyik legkomolyabb transzfere Eden Hazard nevéhez fűződik, akit a Real Madrid a Chelseatől szerzett meg. A belga támadó Cristiano Ronaldo távozása óta az első galaktikus igazolása volt a király klubnak, amely 100 millió eurót fizetett a 28 éves játékosért, aki ezzel a klub történetének a második legdrágább vétele lett. Hazardtól minden madridista azt várta, hogy ő majd képes lesz betölteni a Ronaldo távozásával keletkezett űrt, mivel a belga az előtte lévő években bombaformában futballozott a Chelseaben. Hazard azonban nagy csalódást okozott, a támadó 5 kiló súlyfelesleggel érkezett Spanyolországba, és a szezonban 16 meccs alatt mindössze 1 gólig jutott. A sok sérülés is hozzájárult a gyenge formájához, de a következő szezonban mindenképpen bizonyítania kell, hiszen feltörekvő, fiatal brazil tehetségek vannak mögötte, így az is meglehet hogy Hazard majd a kispadra szorul.

Nicolas Pépé – Arsenal

Az Arsenal drukkereinek a nagyrésze elégedett volt a klubbal a tavaly nyári átigazolási időszak végén, amely során a csapat 160 millió euróért igazolt új játékosokat. Köztük volt a piac egyik legkapósabb támadójának számító Nicolas Pépé is, akit végül klubrekordot jelentő 80 millió euróért sikerült is megszerezniük a Lille-től. Az elefántcsontparti szélső a 2018/19-es szezonban hívta fel magára a topklubok figyelmét, amikor is a 38 meccsen elért 22 góljával és 11 gólpasszával kulcsszerepet játszott a Lille ezüstérmében. Valami hasonló teljesítményt vártak tőle az Arsenálnál is, de Londonban eddig vajmi keveset villantott meg a képességeiből. Ugyan volt néhány jó meccse ,de közel sem annyi, ami igazolná azt, hogy megérte az árát. Pépé eddig 30 Premier League összecsapáson mindössze 5-szor talált a kapuba, ráadásul még a kezdőben sem sikerült stabilizálnia a helyét.

Luka Jovic – Real Madrid

A madridi Marca című sportnapilap horrorisztikus jelzővel illette Luka Jovic első Real Madridos szezonját, ami nem áll messze a válóságtól, hiszen a szerb támadó teljesítménye és a pályán kívüli viselkedése messze nem olyan, mint amilyet a Real Madrid szakmai stábja és a klub szurkolói vártak tőle. A csatár az előző idényben robbant be a köztudatba, amikor az Eintracht Frankfurt játékosaként 48 tétmeccsen 27 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, gólerős játékával pedig az európai topklubok figyelmét is sikerült felhívnia. Ezzel együtt is meglepetést okozott, hogy a Real Madrid lecsapott rá, ráadásul 60 millió eurót fizettek érte. Már ekkor is sejteni lehetett, hogy a szerb támadónak nem lesz könnyű dolga ha meg akar felelni a várakozásoknak, és az idei szezont elnézve azoknak volt igaza, akik azt mondták hogy túl nagy ugrás volt a Real Madrid a fiatal játékos számára.

Kapcsolódó cikkek

Síelés, snowboard - néhány dolog, amit nem tudtál erről a két téli sportról

Síelés, snowboard - néhány dolog, amit nem tudtál erről a két téli sportról

Napjainkban nagyon népszerűek a téli sportok is, sokan kedvelik a sít és a snowboardot, de nem biztos, hogy minden titkot tudsz erről a két sportról.

Fiatalok a Premier League-ben

A 2010-es évek legfiatalabb Premier League játékosai

Megnéztük kik voltak azok a játékosok az utóbbi években akik a legfiatalabban mutatkozhattak be az angol bajnokságba, akad jó néhány tehetség, akiről meg egyáltalán nem sejteni, hogy milyen futballista lesz belőlük, de vannak akik azóta már befutottak és

Sporttények

Kevésbé köztudott sportigazságok

Bármekkora sportrajongó vagy, előfordulhat, hogy sok mindenről így sem hallottál. Ezen megpróbálunk változtatni és bemutatunk kevésbé köztudott sportigazságokat.