Sportcsillagok, akiknek leáldozott

A sportsztárok nagyon magasra emelkednek, nem csak hírnév, népszerűség és vagyon tekintetében, hanem önbizalom tekintetében is.
Sportcsillagok, akiknek leáldozott

A sportsztárok nagyon magasra emelkednek, nem csak hírnév, népszerűség és vagyon tekintetében, hanem önbizalom tekintetében is. Talán igaz lehet, hogy a pénz és a hírnév, hatalmat is ad az ember kezébe, legalábbis sokan megváltoznak, amikor sztárként kezelik őket, illetve sokan úgy érzik, hogy bármit megtehetnek büntetlenül, csak azért, mert a fél világ rajong értük és hatalmas vagyonra tettek szert. A cikkben 5 olyan sportolót mutatunk be, akik megismerhették a csillogást, megtudhatták milyen érzés az, amikor emberek millió szurkolnak nekik egy-egy meccs során, és aztán azt is átérezhették milyen az, amikor a gazdagság sem segített abból a bizonyos gödörből kikecmeregni.

OJ Simpson, az egykori amerikai NFL labdarúgósztár évekig nagy népszerűségnek örvendett. Milliók imádták és szurkoltak neki egy-egy mérkőzésen, aztán a csillaga is kezdett kihunyni, amikor volt felesége, Nicole Brown brutális meggyilkolásával vádolták meg. Kiderült, hogy nem bűnös, azonban a folyamatos médiaszereplés jelentősen rontotta a hírnevét.

A boksz történetének egyik kiemelkedő alakja volt Mike Tyson. Nem volt olyan meccs, amelyet ne nyert volna meg, nem volt olyan ellenfél, akit ne döngölt volna a földbe. 58 profi mérkőzésből ötvenet meg is nyert, ebből negyvennégyet kiütéssel. 1992-ben nemi erőszakkal vádolták meg, ezért hat év börtönt kapott. Egyetlenegyszer sem vallotta bűnösnek magát. A későbbiekben, korábbi sikerei elkerülték, nem csak a ringben szenvedett egyre több vereséget, de számtalan botrányba is keveredett. Nem csak a hatalmas vagyona úszott el, de a kábítószerek rabja is lett, így a remény, hogy ismét visszatér a ringbe, és ugyanaz a csillag lesz, mint aki korábban is volt, teljesen esélytelennek tűnt. 2003-ban végleg be is fejezte a pályafutását.

Igaz, hogy Diego Maradona képes volt leküzdeni a démonait, és sikerült visszatérnie a sport világába, de azért őt is beszippantotta a siker, talán ezért is lett egy idő után kokainfüggő. Maradona már 15 éves korától profi labdarúgónak számított. A világbajnok argentin labdarúgó rengeteg díjat besöpört. Az argentinok még az évszázad labdarúgójának is megválasztották, de megkapta a világ legjobb játékosa címet is 1986-ban és 1987-ben, illetve a sok-sok elismerés között, gólkirálynak is nevezték 1987-ben és 1988-ban. 1991-ben el is tiltották a kokainfüggősége miatt, de a sztár azt állította, hogy 2005 óta nem élt a szerrel.

Az amerikai futó, Marion Jones, a 2000-ben, Sydneyben rendezett olimpián összesen 5 aranyérmet is nyert, azonban nem sokáig tartott az öröme, mivel hamarosan bebizonyosodott, hogy doppingszert használt. Nem csak hathónapnyi börtönre ítélték, de minden olimpiai érmétől is megfosztották.

Jan Ullrich a világ egyik profi kerékpárversenyzője is elrontotta az életét doppingszerek használata miatt. 1997-ben megnyerte a Tour de France-t, a 2000. évi Sydney olimpián arany és ezüstérmet is nyert, majd 2013-ban nyilvánosan is beismerte a doppingolás tényét. Ettől kezdve züllésnek indult, a repertoárjában többek között ittas vezetés is szerepelt.

Kapcsolódó cikkek

A legértékesebb 18 év alattiak

Minden idők legértékesebb 18 év alatti játékosai

A labdarúgópiac árai évről-évről növekvő tendenciát mutatnak, így nem meglepő, hogy a lista éllovasa egy sokak számára még ismeretlen 17 éves francialabdarúgó, de a lista eleje jól bemutatja, hogy mekkora értékbeli növekedés van jelen a mai labdarúgásban

Itt vannak a legrosszabb átigazolások

A múlt szezon legrosszabb átigazolásai

Az idény végéhez közeledve nézzük meg, melyek voltak az idei év legrosszabb transzferei, sok olyan játékos van, aki közel sem hozta azt a teljesítményt, amit elvártak volna tőle az új csapatában.

Sporttények

Kevésbé köztudott sportigazságok

Bármekkora sportrajongó vagy, előfordulhat, hogy sok mindenről így sem hallottál. Ezen megpróbálunk változtatni és bemutatunk kevésbé köztudott sportigazságokat.