Sportcsillagok, akiknek leáldozott

A sportsztárok nagyon magasra emelkednek, nem csak hírnév, népszerűség és vagyon tekintetében, hanem önbizalom tekintetében is.
Sportcsillagok, akiknek leáldozott

A sportsztárok nagyon magasra emelkednek, nem csak hírnév, népszerűség és vagyon tekintetében, hanem önbizalom tekintetében is. Talán igaz lehet, hogy a pénz és a hírnév, hatalmat is ad az ember kezébe, legalábbis sokan megváltoznak, amikor sztárként kezelik őket, illetve sokan úgy érzik, hogy bármit megtehetnek büntetlenül, csak azért, mert a fél világ rajong értük és hatalmas vagyonra tettek szert. A cikkben 5 olyan sportolót mutatunk be, akik megismerhették a csillogást, megtudhatták milyen érzés az, amikor emberek millió szurkolnak nekik egy-egy meccs során, és aztán azt is átérezhették milyen az, amikor a gazdagság sem segített abból a bizonyos gödörből kikecmeregni.

OJ Simpson, az egykori amerikai NFL labdarúgósztár évekig nagy népszerűségnek örvendett. Milliók imádták és szurkoltak neki egy-egy mérkőzésen, aztán a csillaga is kezdett kihunyni, amikor volt felesége, Nicole Brown brutális meggyilkolásával vádolták meg. Kiderült, hogy nem bűnös, azonban a folyamatos médiaszereplés jelentősen rontotta a hírnevét.

A boksz történetének egyik kiemelkedő alakja volt Mike Tyson. Nem volt olyan meccs, amelyet ne nyert volna meg, nem volt olyan ellenfél, akit ne döngölt volna a földbe. 58 profi mérkőzésből ötvenet meg is nyert, ebből negyvennégyet kiütéssel. 1992-ben nemi erőszakkal vádolták meg, ezért hat év börtönt kapott. Egyetlenegyszer sem vallotta bűnösnek magát. A későbbiekben, korábbi sikerei elkerülték, nem csak a ringben szenvedett egyre több vereséget, de számtalan botrányba is keveredett. Nem csak a hatalmas vagyona úszott el, de a kábítószerek rabja is lett, így a remény, hogy ismét visszatér a ringbe, és ugyanaz a csillag lesz, mint aki korábban is volt, teljesen esélytelennek tűnt. 2003-ban végleg be is fejezte a pályafutását.

Igaz, hogy Diego Maradona képes volt leküzdeni a démonait, és sikerült visszatérnie a sport világába, de azért őt is beszippantotta a siker, talán ezért is lett egy idő után kokainfüggő. Maradona már 15 éves korától profi labdarúgónak számított. A világbajnok argentin labdarúgó rengeteg díjat besöpört. Az argentinok még az évszázad labdarúgójának is megválasztották, de megkapta a világ legjobb játékosa címet is 1986-ban és 1987-ben, illetve a sok-sok elismerés között, gólkirálynak is nevezték 1987-ben és 1988-ban. 1991-ben el is tiltották a kokainfüggősége miatt, de a sztár azt állította, hogy 2005 óta nem élt a szerrel.

Az amerikai futó, Marion Jones, a 2000-ben, Sydneyben rendezett olimpián összesen 5 aranyérmet is nyert, azonban nem sokáig tartott az öröme, mivel hamarosan bebizonyosodott, hogy doppingszert használt. Nem csak hathónapnyi börtönre ítélték, de minden olimpiai érmétől is megfosztották.

Jan Ullrich a világ egyik profi kerékpárversenyzője is elrontotta az életét doppingszerek használata miatt. 1997-ben megnyerte a Tour de France-t, a 2000. évi Sydney olimpián arany és ezüstérmet is nyert, majd 2013-ban nyilvánosan is beismerte a doppingolás tényét. Ettől kezdve züllésnek indult, a repertoárjában többek között ittas vezetés is szerepelt.

Kapcsolódó cikkek

A legértékesebb 18 év alattiak

Minden idők legértékesebb 18 év alatti játékosai

A labdarúgópiac árai évről-évről növekvő tendenciát mutatnak, így nem meglepő, hogy a lista éllovasa egy sokak számára még ismeretlen 17 éves francialabdarúgó, de a lista eleje jól bemutatja, hogy mekkora értékbeli növekedés van jelen a mai labdarúgásban

Fiatalok a Premier League-ben

A 2010-es évek legfiatalabb Premier League játékosai

Megnéztük kik voltak azok a játékosok az utóbbi években akik a legfiatalabban mutatkozhattak be az angol bajnokságba, akad jó néhány tehetség, akiről meg egyáltalán nem sejteni, hogy milyen futballista lesz belőlük, de vannak akik azóta már befutottak és

Sporttények

Kevésbé köztudott sportigazságok

Bármekkora sportrajongó vagy, előfordulhat, hogy sok mindenről így sem hallottál. Ezen megpróbálunk változtatni és bemutatunk kevésbé köztudott sportigazságokat.