A padló fűtésének egyre elterjedtebb módja a fűtőszőnyeg használata

Érdemes elektromos fűtésre váltani.
A padló fűtésének egyre elterjedtebb módja a fűtőszőnyeg használata

A fűtőszőnyeg egyre növekvő népszerűségének oka, hogy számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, felhasználóbarát, illetve a járulékos költségei sem magasak. Ezek együttese a piac egyik fontos termékévé teszi. Ez a rendszer is elektromos fűtésnek minősül, ami fűtőkábeleket rendez el egy hálóban. Mindössze néhány milliméter vastagságú hálóról van csupán szó, aminek telepítése akár szakember segítsége nélkül is kivitelezhető, habár a termosztáthoz valócsatlakoztatással érdemes hozzáértőhöz fordulni. Öntapadós felülete, vékonysága viszont lehetővé teszi, hogy ne kelljen az egész házat felforgatni, hiszen a korábbi burkolatra is helyezhetjük, ha a padlószint minimális emelkedése nem okoz akadályt számunkra.

Ezzel a termékkel egy olyan fűtési rendszer kerül a birtokunkba, ami a lakás bármely helyiségében használható, kellő szigeteléssel ellátott, hogy a fürdőszobák egyik legjobb padlófűtésé váljék. Megbízhatóságát jelzi, hogy nem rendelkezik olyan apró alkatrészekkel, amik meghibásodáshoz vezetnének, így az élettartama hosszú, nem kell a karbantartással, ellenőrzéssel vesződni, azaz időt és pénzt is spórolhatunk vele. A hagyományos gázfűtés esetében hosszú procedúra az engedélyeztetés, a mérések, maga a beszerelés is, amik komoly kiadásokkal járnak. A fűtőszőnyeg viszont annak ellenére, hogy elektromos fűtés, sem jár ekkor költségekkel, hiszen a beszerelése nem csak gyors, hanem kisebb beruházással megvalósítható.

Fenntartása szintén kedvező a házipénztárra nézve, hiszen a megfelelő termosztáttal vezérelve nem csak a levegő, hanem a padló hőmérséklete is szabályozható, akár az okostelefonunk segítségével is. Ez nemcsak biztonsági és kényelmi, hanem energiatakarékossági szempontból is fontos. A duplaszenzoros termosztát a padlóburkolat hőmérsékletét is méri, így nem kell tartanunk attól, hogy túlmelegedne a felület, de attól sem kell félnünk, hogy túlságosan lehűlne. A takarékosság szempontjából fontos, hogy a padló hőmegtartó hatásával élve, a kikapcsolás után is hosszan, akár órákig megőrzi a kívánt hőmérsékletet a padlónk.

Kapcsolódó cikkek

A zöldebb élettől a világ is fellélegzik - Élj zölden! Mutatunk néhány hasznos ötletet

Élj zölden! Mutatunk néhány hasznos ötletet

A cikkben adunk néhány tippet, hogyan éljünk zöldebben, azaz úgy, hogy a környezetünket védjük. Erre nagyon nagy szükség van, hiszen a világ sorsa csakis rajtunk, embereken múlik.

Karácsonyfa, műfenyő - milyet érdemes választani?

Karácsonyfa, műfenyő - milyet érdemes választani?

Műfenyővel is igazi a karácsony! Van már hófödte hatású műfenyőfa is.